Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den. Dopřejte si vitamíny v chutné podobě!

Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den. Dopřejte si vitamíny v chutné podobě! - titulní obrázek

Kuchařky od Elly Woodward, jedné z nejoblíbenějších food blogerek, potkáváte v knihkupectvích určitě často. Tentokrát vychází její kniha v kapesním formátu. Objevte 30 receptů zaměřených na džusy a smoothies!

Ovoce mi nechutná a zeleninu jím jen střídmě. Proč tedy píšu recenzi na knížku s recepty prakticky jen z ovoce a zeleniny?

Protože to chci změnit. Přesně jako Ella před několika lety. Svůj špatný zdravotní stav a vlastně celý život převrátila naruby, když zkusila změnit svůj jídelníček. Místo sladkostí a brambůrek zařadila rostlinnou a bezlepkovou stravu.

Denní dávka vitamínů

Nejnovější knihu založila na džusech a smoothies, protože je to nejjednodušší způsob, jak každý den sníst doporučovaných pět kusů ovoce a zeleniny. Smoothies mají navíc podobnou energetickou hodnotu jako plnohodnotné jídlo, takže mohou být praktické, pokud si nestíháte udělat snídani nebo oběd – stačí je nalít do přenosné lahve a můžete vyrazit.

Knížka obsahuje recepty na zmiňované džusy a smoothies, ale objevíte v ní i několik stran věnovaných kaším (populární acai kaše, apod.) a ochuceným rostlinným mlékům (čokoládovo-oříškové nebo mé nejoblíbenější matcha latte).

 

 

Koktejly, které zvládne připravit každý

Recepty jsou psány pro naprosté začátečníky, takže se nemusíte bát, pokud jste smoothie ještě nezkoušeli. Navíc Ella zastává názor, že bychom se neměli přemáhat, pokud nám něco nechutná, spíš něco na začátku přidat nebo odebrat, a postupně si na to zvykat. A pokud smoothie milujete, určitě naleznete recepty, které si oblíbíte.

Hned na začátku narazíte na vysvětlivky množství různých přísad, jako „hrst“ malin nebo jedno jablko. Kus od kusu se může výrazně hmotnostně lišit, takže je vysvětlivka velmi praktická. Následuje návod, jak si vyrobit domácí ořechová mléka a másla, ale klidně si je můžete koupit už hotová.

Před každou kategorií je krátký úvod a pokračují recepty. Každý je doplněn kvalitní fotkou, takže budete vědět, že jste něco hrozivě pokazili, pokud se bude realita výrazně lišit od fotky. Na konci je několik prázdných stran určených na poznámky, kam si můžete zapsat třeba své originální kombinace.

Vyzkoušela jsem!

Ze smoothie jsem zkusila smoothie s banánem & zeleným čajem matcha. A víte co? Patnáct let jsem banán nepozřela, ve smoothie je jeden celý, a vážně mi chutná! Takže pokud s ovocem zápasíte jako já, dejte Elle šanci změnit váš názor. Dvakrát jsem si také udělala ledové latte s mátou & zeleným čajem matcha a je vynikající.

Nemůžu se dočkat, až zkusím i další recepty. Džusy bohužel hodnotit nemohu, protože doma nemáme odšťavňovač, ale vypadají lákavě. Knížce nemám moc co vytknout, jen se v ní objevuje pár ingrediencí, které u nás nejsou lehce k sehnání. To ale není problém knížky, ale výběru potravin, které jsou u nás dostupné. Kuchařku Lahodně s Ellou: Džusy a smoothies pro každý den zaujala mohu upřímně doporučit.

Mohlo by vás zajímat

Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den - Ella Woodward - Mills, ... Nedostupné

4.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

30 nových receptů v kapesním vydání od autorky bestselleru Lahodně s Ellou.Tato kniha je první ze série plánovaných knih chutných,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články