Návrat na Moonlight Plains. Román protkaný láskou a opředený tajemstvím

Návrat na Moonlight Plains. Román protkaný láskou a opředený tajemstvím - titulní obrázek

Příběh starý jako lidstvo samo. Příběh, ve kterém láska postrádá jakoukoliv rovnici a přichází nečekaně, bez ohledu na roční období, bez ohledu na to, zda je válka či mír. Bez ohledu na to, zda si to přejeme či ne. Prostě je zde. A je na nás, zda ji chytíme nebo se budeme řídit rozumem a uzamkneme ji do tajné přihrádky našich vzpomínek.

S autorkou této krásné knihy, Barbarou Hannay, jsem se setkala už jednou, a to v její knize Utajená léta. Hned od prvních stránek si mne naprosto získala, ačkoliv nejsem zrovna romantický typ. Ale až se začtete do prvních řádků, prostě vás pohltí. Jednoduchostí, čtivostí, a hlavně krásným příběhem.

Láska ve válce

V knize Návrat na Moonlight Plains se odehrávají dva příběhy ve dvou časových rovinách, aby se na konci stránek sešly. Ten z roku 1942 je vyprávěn z pohledu Kitty, mladé vnučky farmáře, která se provinila snad jen tím, že byla naivní a zamilovaná. Kitty, která nyní žije v pečovatelském domě, prožila v krušných a temných časech druhé světové války vztah od počátku odsouzený k záhubě.

Nedaleko farmy, kde žila se svým strýčkem, se zřítilo americké vojenské letadlo se dvěma piloty. A nebudete daleko od pravdy, když si domyslíte, že se zamilovala do jednoho z nich. Do vysokého černovlasého Američana s příznačnou přezdívkou Princ. Čekáte happy end? No, uvidíte, ale věřte, že za války šťastných konců bylo jen velmi poskromnu.

 

Luke a Saly

Kittyin vnuk Luke je babiččiným oblíbencem a farmu Moonlight Plains má v krvi. Co na tom, že zub času a termiti si na celém domě vybrali svou daň. Jeho snem je uvést jej do původního stavu a vrátit mu jeho zašlý lesk. Babička jej v tom podpoří. A nejen to. Snaží se jej dát dohromady s mladou vdovou Sally, novinářkou na volné noze, stále truchlící pro svého mrtvého manžela.

Co by to byl za příběh, kdyby v něm nebylo alespoň malinko dramatu, bouří a nedorozumění. Luke a Saly kolem sebe krouží, i když je to k sobě mocně přitahuje. Ale jak už to tak bývá, city jsou divná věc, ovládnou nám myšlenky i jednání a brání nám jednat tak, jak bychom chtěli.

Odhalené tajemství

Málem bych zapomněla zmínit tajemné dopisy v pozůstalosti starého pána, bývalého pilota, které nalezne jeho dcera. Už tušíte, kdo by to mohl být? Nechápe tu ohromnou sílu citů, která z nich přímo čiší a rozhodne se vyhledat tu, pro niž byly dopisy určeny, a přijít tajemství na kloub.

Při slavnostním otevření domu na Moonlight Plains vychází celá stará pravda najevo, a právě v tu chvíli přichází onen šťastný konec. Nebo že by snad nebyl až tak šťastný?

Milostný příběh v australské buši

Barbara Hannay je spisovatelka, která psala převážně sladkobolné románky. Nejspíš ne vše bych dokázala přečíst, ale její poslední dva romány jsou to pravé i pro mne. Nejen, že se u nich dá báječně snít, ale zároveň se můžete kochat nádhernou australskou krajinou, do které své příběhy zasazuje. Divoká buš, stádo dobytka a spalující slunce vám budou průvodcem, a právě toto mne na jejích knihách fascinuje.

A když se k tomu přidá staré tajemství, které prostě musíte rozluštit, vznikne z toho kráska, kterou jsem právě dočetla. U čtení se nudit nebudete, žádné přeskakování řádků, či stránek. Návrat je velmi čtivé dílo, bez jakýchkoliv zádrhelů, prostě jen milostná píseň s nádechem smutku. A věřte mi, až se začtete do prvních řádků, dáte mi za pravdu, že tato australská rodačka to prostě umí.

Mohlo by vás zajímat

Návrat na Moonlight Plains - Barbara Hannay Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V roce 1942, když jednotky japonské armády ohrožují severní Austrálii a chystají se napadnout Townsville, posílá dědeček mladou Kitty...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články