Nová řada seriálu Cizinka

Nová řada seriálu Cizinka - titulní obrázek

Americká televizní stanice Starz odvysílala minulý víkend pátou řadu seriálu Cizinka. A není divu, seriál sklízí obrovský úspěch po celém světě. Cizinka se vrátí i po šesté, jak vedení Starz oznámilo už v roce 2018.

Caitriona Balfe nedávno hovořila o možnosti natáčení sedmé řady, a také o tom, proč tvůrci seriálu neplánují upustit od románového základu, jak tomu bylo u Her o trůny. Stanice Starz také potvrdila, že plánuje rozšířit svět Cizinky o spin-off seriály a další související programy.

Herec David Berry vyjádřil zájem o to, nadále ztvárňovat postavu lorda Johna Greye, a to i ve zmíněném spin-offu. Caitriona Balfe minulý rok sdílela ukázku z natáčení, která povzbudila fanoušky v čekání na nejnovější díly. Později na Instagram nahrála i fotografii nového scénáře. Seriál Cizinka byl stvořen na náměty knižní série od Diany Gabaldon, která prozatím o našich osudových milencích napsala osm románů a nevypadá, že by chtěla s psaním v blízké době přestat. 

Čtvrtá řada byla adaptací čtvrtého románu s názvem Bubny podzimu a sledovala Jamieho Frasera (ztvárnil Sam Heughan) a jeho manželku Claire (Caitriona Balfe), jak budují život v Novém světě. Čtenáři románů jistě už ví, že čtvrtá řada obsahuje několik šokujících okamžiků, které jedné postavě radikálně změní život.

O 5. řadě seriálu Cizinka

VAROVÁNÍ: Tento článek obsahuje spoilery z knižní série Cizinka

Starz ještě před premiérou zveřejnila první scénu z nového dílu plnou tajností a ukázku toho, co přijde. Život Jamieho a Claire se zdá být v ohrožení a možná se budou muset navrátit do Skotska.

Nedávno vyšel i celý trailer, který do situace vnáší více světla. Naznačuje dokonce, že by Jamie mohl zemřít na bojišti. Někteří fanoušci si ale myslí, že Jamie zradí Brity i navzdory své přísaze.

Kdo se objeví v 5. řadě Cizinky?

Sam Heughan se vrací v roli okouzlujícího skotského hrdiny Jamieho Frasera, zatímco Caitriona Balfe opět ztvární jeho manželku a cestovatelku časem Claire Fraserovou. Tyto dvě hlavní role byly potvrzeny současně s obnovením seriálu pro pátou a šestou řadu.

Je pravděpodobné, že Sophie Skelton seriál neopustí a vrátí se jako Brianna Randall Fraser, dcera Jamieho a Claire. Další potvrzenou postavou je Richard Rankin jako Briannin nápadník a oxfordský historik Roger Wakefield.

Aisha Tyler známá ze seriálu Přátelé byla potvrzena jako nový přírůstek do seriálové rodiny poté, co na internet dorazila její fotografie z natáčení po boku Heughana a Balfe. Existují jisté domněnky, že Roger a Brianna se od ostatních oddělí a odcestují zpátky do budoucnosti a tím také opustí seriál.

Někteří fanoušci spekulují, zda se v příběhu neobjeví Faith Fraser, první dítě Jamieho a Claire, i když mělo zemřít při porodu. Diana Gabaldon se touto otázkou zabývala na nedávném sjezdu fanoušků v New Yorku.

Příznivci seriálu se také zajímali, zda se Tobias Menzies alias Frank Randall do seriálu nějakým způsobem nevrátí. Jiní si zase kladli otázku, proč tato postava seriál vůbec kdy opustila, a jak spolu souvisejí Černý Jack a Frank Randall.

Diváci se zabývali historií a tím, jestli černý kapitán Jack Randall opravdu existoval. Další otazníky se vztahují k herečce Lotte Verbeek a její postavě Geillis Duncan – proč seriál opustila a zda se navrátí.

Co se stane v 5. řadě Cizinky?

  • Pátá řada seriálu byla vytvořena na náměty pátého románu od Diany Gabaldon s názvem Hořící kříž a také šesté knihy v pořadí, která nese titul Ledový dech.
  • Seriál je zasazen do období americké revoluční války, v době, kdy se kolonie odtrhly od svých imperialistických vládců.
  • Nová řada bude podle všeho emotivní, herci se při promítání první epizody údajně rozplakali.
  • Jamie a Claire se ocitnou na špatné straně bojiště v největším varu celé války. Podle Sama Heughana budou Fraserovi v nové řadě trpět a čelit těžkým rozhodnutím.
  • Je možné, že lord John zradí své přátele Fraserovi, protože stojí na opačné straně bojiště. V pátém díle knižní série vidíme Claire a Jamieho šťastně usazené na Fraserově hřebeni v Severní Karolíně spolu se svou rodinou.
  • Existují taky určité náznaky toho, že láska Jamieho a Claire se v následujících epizodách změní.

Mohlo by vás zajímat

Paměť kostí - Diana Gabaldon Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

kniha

Jamie Fraser, bývalý jakobita a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty. Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty