Farma odhaluje nebezpečná rodinná tajemství

Farma odhaluje nebezpečná rodinná tajemství - titulní obrázek

Daniel je jediné dítě Tilde a Chrise. Dnes je mu už devětadvacet let a žije v Londýně. Rodiče se před několika měsíci odstěhovali do matčina rodného Švédska, aby si na stáří užili přírody a farmařili.

Daniel měl s rodiči vždy skvělý vztah. Doma vládla pohoda, žádné hádky. Ovšem teď bych mohla napsat jedno velké ALE. Bylo vše v tak perfektním pořádku, jak si Daniel celé roky myslel? Opravdu vládla mezi jím a rodiči vzájemná upřímnost a důvěra?

Nic není, jak se zdá

Proč se tedy vlastní syn bojí rodičům svěřit se svou homosexuální orientací? Proč se až teď dozvídá, že rodiče se neodstěhovali proto, aby byli blíž přírodě, ale protože zbankrotovali a život v Londýně byl pro ně nadále drahý a nemožný?

Nebudu předbíhat... Jednoho dne Danielovi telefonuje otec, aby mu celý rozrušený řekl, že matka onemocněla. Trpí bludy a je hospitalizována na psychiatrii. Daniel tedy tentokrát neváhá a zarezervuje si letenku do Švédska. Krátce na to se dozvídá, že byla matka z nemocnice propuštěna a zmizela. Utekla před svým manželem, kterého podezírá z ošklivého zločinu.

To a mnohem víc se Daniel dozvídá z vyprávění své matky, která přiletí do Londýna, aby se před Chrisem ukryla. Daniel je poslední a jediný člověk, kterému může důvěřovat. Vypráví svému synovi vše do detailů od prvního dne, co se na farmu přistěhovali. Daniel se nestačí divit.

Propracovaná zápletka

Zároveň mu dochází, že mezi ním a rodiči vlastně žádný skvělý vztah nikdy neexistoval. Matka se ho snažila uchránit před traumatizujícími záležitostmi. Podceňovala ho? Myslela si, že by jim stejně nedokázal pomoci? A dokázal by snad? Vždyť nebyl ani schopen se svému soukromému životu postavit čelem jako muž.

Nechci dál prozrazovat více z děje. Řeknu jen, že mě autor opravdu překvapil. Napsat tak dokonale do detailů promyšlený příběh, propracovat zápletku natolik, že po jejím rozuzlení jen mlčky zíráte před sebe... Tedy klobouk dolů.

Farma je opravdu vynikající psychologický thriller. Má možná pozvolnější nástup a děj není natolik svižný, jak byste od thrilleru mohli očekávat, ale přesto je výborný. A ten konec...

Farma Farma

Tom Rob Smith

349 s DPH

Nedostupné

Kniha obsahuje spoustu záhad, tajů a také špetku mystiky. Jak jinak si vysvětlit hrozivého trolla, který se schovává poblíž osamělé farmy? Je to skutečnost? Manipulace? Či snad výplod choré mysli? Netvrdím, že mě kniha chytla hned od první stránky. Tak to nebylo. Ale bavila mě.

Hra se čtenářem

Příběh je napínavý a jen po částech nám odkrývá další a další indicie. Autor na mě udělal opravdu velký dojem. Tom Rob Smith má tu schopnost, že vám nedovolí rozluštit pointu dřív, dokud sám neuzná za vhodné. Pěkně si s vámi pohraje a vy tu hru s ním budete hrát... A rádi. Takže mě vlastně chytla a pustila až s poslední stranou.

Přečtěte si Farmu a budete vědět, o čem mluvím. Já vám už víc neprozradím. Jenom nečekejte brutální, krvavý thriller, vyvražďovačku či něco podobného. Příběh je postaven především na psychologické stránce, zobrazuje vztahy mezi dětmi a rodiči. Ty někdy mohou být opravdu až nebezpečné.

Příběh vypráví Daniel v první osobě, matčino líčení minulosti je také vyprávěno přímo z jejího pohledu. Nesmím zapomenout také na skvělou obálku a celkovou grafickou stránku knihy, která se opravdu povedla.

Mohlo by vás zajímat

Farma - Tom Rob Smith Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Autor celosvětového a oceňovaného bestselleru Dítě číslo 44 se tentokrát ponořil do temných vod rodinného psychothrilleru. Daniel je...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články