4 kuchařky pro zdraví i radost z vaření

4 kuchařky pro zdraví i radost z vaření - titulní obrázek

Jelikož moc dobře víme, že dobrého jídla není nikdy dost, rozhodli jsme se vás pravidelně informovat o nových zajímavých kuchařkách, podle kterých připravíte skvělé pochoutky. Naše redaktorka Dáša pro vás vybrala čtyři publikace. Dvě lichotí chuťovým buňkám i zdraví, jedna je čistě požitkářská a poslední zase najde místo v poličce všech uspěchaných rodin.

kuchařka chytré jídlo

Chytré jídlo

Současný svět je plný chytrých telefonů, chytrých spotřebičů a jiných vychytávek, bez kterých si nedokážeme svůj život představit. Ale už jste slyšeli o chytrém jídle? Evropský institut pro výzkum rakoviny ho definuje jako potraviny bohaté na bioaktivní látky, které udržují metabolismus v kondici, a napomáhají tak k lepšímu zdraví a dlouhověkosti. Tato kuchařka vám pomůže chytrá jídla objevit a naučí vás, jak je připravit.

Chutné a jednoduché recepty jsou doplněny o podrobně rozepsané vlastnosti jednotlivých ingrediencí a užitečné informace o výživových hodnotách. Nechybí ani údaje o náročnosti daného pokrmu, počet porcí, čas přípravy a doba vaření. Samozřejmostí je i spousta krásných fotek. Dopřejte svému organismu delší mládí a vitalitu.

 

 

snižte hladinu cukru v krvi

Snižte hladinu cukru v krvi za 8 týdnů

Trpíte cukrovkou? Nebo se jen snažíte mít kontrolu nad svou hladinou cukru? Tato kniha vám bude věrným pomocníkem. Autorky dr. Clare Bailey (praktická lékařka) a dr. Sarah Schenker (renomovaná výživová poradkyně) spojily své síly, aby stvořily tuto skvělou kuchařku. Daly dohromady sbírku nízkokalorických a nízkosacharidových receptů, které jsou vyvážené a snadné na přípravu.

 

 

Byť se obálka knihy může tvářit ne zcela moderně, po nahlédnutí dovnitř vás překvapí spousta krásných fotografí, a především užitečných rad. Najdete zde kromě chutných receptů také 8týdenní jídelníček, seznam potravin a vybavení, které budete potřebovat, a spoustu tipů týkajících se konkrétních potravin.

Velmi oceňuji část s názvem „7 principů středomořského stravování s nízkým obsahem sacharidů“, „Časté dotazy“ a především poznámky pod čarou, které odkazují na zmiňované výzkumy. Čtenář si tak může vyhledat i další informace, pokud by ho dané téma více zajímalo. Stejně tak se v knize dozvíte, pro koho NENÍ nízkokalorická dieta vhodná.

Co se týká samotných receptů, těšit se můžete na: snídaně, obědy, svačiny, hlavní chody, přílohy i sladkosti. Teď už jen stačí pustit se do vaření!

 

Chci si přečíst článek o 4 skvělých kuchařkách (nejen) na léto →

 

 

kuchařka citrony a limety

CITRONY A LIMETY

Citron je známý především pro vysoký obsah vitamínu „C“. Jeho zvýšená konzumace se doporučuje především v zimním období. Ale citron nepatří jen do čaje s medem nebo do limonády. Věděli jste, že společně s limetkou je skvělým dochucovadlem? Přední čeští i zahraniční kuchaři tyto dvě ingredience velmi rádi používají. Pouhých pár kapek citronové šťávy totiž dokáže oživit mdlou omáčku či polévku. Říznější a aromatičtější limetka je perfektní k exotickým a pikantním pokrmům.

 

 

Vydejte se do báječného světa šťavnatých chutí. Dozvíte se něco o historii citronů a naučíte se je zpracovávat na mnoho způsobů. Připravte polévky a saláty, maso a drůbež, ryby a mořské plody, zeleninové přílohy, sladkosti i nápoje. Tato barevná kuchařka vám bude skvělým průvodcem.

 

 

rychlé večeře kuře

RYCHLÉ VEČEŘE: KUŘE

Série Rychlé večeře od autorky Kate McMillan se těší velké popularitě. Do rodiny těchto kuchařek nyní přibyly ještě Rychlé večeře: Kuře, které tradičně obsahují jídla pro každý den. Obsahuje přes 50 lákavých receptů z kuřecího masa, přílohy i saláty.

 

 

Mimo to se dozvíte, jak kterou část kuřete nejlépe upravit, aby měla večeře úspěch, jaké nástroje k vaření použít a jak celý postup co nejvíce urychlit. Samozřejmostí jsou krásné barevné fotografie a přehledně upořádané ingredience, postupy a různé vychytávky nebo tipy na další úpravu pokrmu.

Chci se podívat na další krásné kuchařky →

Mohlo by vás zajímat

Pouliční jídlo - Cinzia Trenchiová Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě. Tato kniha, jež...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty