René Decastelo*Želiv, Pelhřimov, 1973

René Decastelo je český spisovatel, novinář, redaktor a scenárista. Podílel se na vzniku řady oblíbených seriálů jako Ohnivý kuře, Modrý kód, Krejzovi či Ordinace v růžové zahradě. Nyní nás těší jako spolutvůrce výjimečného seriálu Slunečná, který se rozmáhá také v bohaté knižní podobě. Byl šéfredaktorem měsíčníku Esquire a magazínu forMEN. Pod pseudonymem Božena Svárovská publikuje na pokračování humorný Deník odbarvené blondýny.

Narodil se v Želivě. Absolvoval gymnázium v nedalekém Pelhřimově a následně studoval obory psychologii a pedagogiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Studia však nedokončil a vydal se nakonec úplně jiným směrem.

Psal pro řadu periodik zaměřených na životní styl, byl také jedním z novinářů vydavatelství Stratosféra. Řadu let působil na pozici šéfredaktora magazínu Esquire, podílel se například na vzniku časopisu Redhot a mnoha dalších. Až do roku 2014 zastával funkci kreativního ředitele vydavatelského domu Mladá fronta a šéfredaktora časopisu forMEN.

Můžete ho znát rovněž jako spolutvůrce mnoha oblíbených českých seriálů. Coby dramaturg, scenárista a kreativní producent pracoval na Doktorech z Počátků, Modrém kódu, Ohnivém kuřeti či Krejzových. Podílel se také na tvorbě nekonečného fenoménu Ordinace v růžové zahradě.

Především je ale Decastelo jedním ze scenáristů absolutního hitu poslední sezony, unikátního seriálu Slunečná, který v sobě snoubí zdánlivě nemožné protiklady byznysu a farmy, pražské metropole a malebné vesničky. Slunečná ozářila celou republiku a těší se mimořádné popularitě diváků. Důkazem její oblíbenosti je stále se rozrůstající nabídka fanouškovských předmětů; ať už jsou to hry, suvenýry nebo knižní doplněk seriálu.

S první ženou Štěpánkou má syna Eliase (* 2003). Nyní je podruhé ženatý, jeho manželkou je sympatická česká herečka a moderátorka Eva Decastelo, kterou můžete sledovat právě ve Slunečné, ale také v jejím vlastním pořadu s celebritami Extra Host. S Evou mají dvě děti Michaela (* 2009) a Zuzanku (* 2010).

Decastelo se činil také jako literát. Na kontě má zatím čtivý náhled do světa showbusinessu, vyprávění o ženách, mužích, zákeřných vztazích a vášni – prolistujte tituly O ženách vím všechno (2002) anebo Pro lásku by vraždil každý (2009). S ironickým náhledem glosuje prostředí, které dobře zná, a tak trochu evokuje fenomén Sex ve městě.

Zabrousil nicméně také do světa magie z dob Rudolfa II., titulem Dům – Velká bitva s omany (2009) nabízí dobrodružství pro všechny zvídavé kluky a holky. Prozkoumejte Dům, kde neexistuje čas a kde se může stát cokoliv!

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení