Zapomeňte na neděli Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rodiče společně zahynuli při autonehodě. Justine pracuje jako ošetřovatelka v… Přejít na celý popis

Parker S. Huntington: Niccolo Andretti Na jeho hlavu je vypsána milionová odměna. Ona bojuje za svou sestru a zkusí ho vydírat... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rodiče společně zahynuli při autonehodě. Justine pracuje jako ošetřovatelka v domově důchodců Hortenzie a staré lidi nade všechno miluje. Učarovala jí zejména téměř stoletá Hélène, která vždycky snila o tom, že se naučí číst. Justine a Hélène se brzy spřátelí, svěřují si, co se jim v životě kdysi přihodilo i co se děje právě teď, a objevují věci, které by jedna bez druhé nikdy nespatřily. Justine díky Hélène začne také pátrat po tom, jaká temná tajemství skrývá její vlastní minulost. Podmanivý román Valérie Perrinové Zapomeňte na neděli byl oceněn třinácti literárními cenami, mimo jiné národní cenou Lions de littérature 2016, cenou Chronos 2016 nebo Lire Élire 2016. Autor: Valérie Perrinová je známá francouzská spisovatelka, scenáristka a fotografka. Jejím životním partnerem je slavný francouzský režisér Claude Lelouch (Muž a žena, Žít a užít), s nímž spolupracuje na jeho projektech. Její první román Les oubliés du dimanche získal několik ocenění, například cenu Lire Élire 2016 a Prix de littérature du Lions Club.

Interpret: Karolína Bínová – studentka 2. ročníku herectví na Konzervatoři Brno. Od malička se věnuje zpěvu, tanci a herectví. Měla možnost zahrát si v muzikálu BIG v Městském divadle v Brně v režii Petra Gazdíka i v dalších představeních po brněnských scénách. Tyto příležitosti ji přivedly k myšlence začít herectví studovat, což si úspěšně splnila. Nahrávání audioknihy Zapomeňte na neděli je její první zkušeností tohoto typu, za kterou je moc vděčná.

Copyright: Nahrávka vznikla podle knihy Valérie Perrinové Zapomeňte na neděli vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2023. Copyright © Éditions Albin Michel – Paris 2015. Z francouzského originálu Les Oubliés du dimanche přeložila Jitka Řihánková. Translation © Jitka Řihánková, 2023. Audiokniha © Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2023. Čte Karolína Bínová. Hudba, režie, střih a mastering Michal Kurfürst. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2024.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
datum vydání
27.03.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
09:13:47

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Justine žije spolu se svým bratrancem u babičky a dědy, protože jejich rodiče před lety zemřeli při autonehodě. Pracuje v domově důchodců jako ošetřovatelka a spřátelí se s Hélene. Každá má svá tajemství a navzájem si je pomohou odhalit. Toto byla taková nádhera! Já věděla, že se mi to bude líbit. Od autorky jsem četla knihu Vyměnit vodu květinám, a ta se umístila v mém TOP 10 za rok 2021. Zapomeňte na neděli bude velkým adeptem na TOP 10 v roce letošním. Miluji to, jak autorka píše! Její nádherné věty, přirovnání, životní moudra. Takový text číst je prostě zážitek. A ten příběh k tomu. Je krásný i když smutný, ale tím, že ho vypráví Justine, působí až rozverně, i když se jedná o nelehké věci a životní situace. Je to kniha o stáří, smrti, rodině a láskách. Vše skvěle podáno, kolikrát překvapivě. Je to až detektivní příběh, kdy odhalujeme minulost stařičké Helene, ale i rodinná tajemství Justine. Nakonec přišlo až nečekané rozuzlení a bylo mi z toho neskutečně úzko. Tolik příběhů, tolik lidských osudů. Zasáhlo mě to tak silně, že se mi při čtení kolikrát sevřelo srdce. Byla to krása a já si užívala každičkou stránku.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892750

  • 4 z 5 hvězdiček Miroslava Kolářová registrovaný uživatel

    Krásnou neděli s knihou v ruce přeji všem #zavislakum. Dočetla jsem knihu s hodně krásnou obálkou, kterou mi v rámci spolupráce poskytlo Nakladatelství Jota. Tímto jim chci moc poděkovat. A teď už k samotné knize. Že začátku jsem si musela zvyknout na styl psaní této autorky, ale jakmile jsem se zacetla, děj se pomalu rozbihal a nabíral na obrátkách. 📚🌷🌷ZAPOMEŇTE NA NEDĚLI 🌷🌷📚 autorka Valerie Perinova nákladatelstvi Jota 300 stran Je to kniha plná porozumění, lásky a o tom, jak je někdy těžké smířit se se svým osudem. Hlavní hrdinka této knihy 21 letá Justine Neigeova pracuje už 3 roky v Hortenzii, domově důchodců. Protože miluje hudbu a stáří, rozhodla se tady pracovat. Za tu dobu si vytvořila s některými obyvateli nejen pracovní vztah, ale pár jí prirostlo k srdíčku. Pozorně naslouchá jejich vyprávění, hlavně u Helen a rozhodne se napsat její příběh a vypátrat, jak to vlastně skončilo s jejím milovaným. Helen vzpomíná a získává si srdce Justine a ta ji citlivě naslouchá. Má také svůj soukromý život a aby se odreagovala často tráví volné večery na discotekach. Musí se často vyrovnávat i se smrtí obyvatel Hortenzie a to není pro nikoho lehká záležitost. Najde si vůbec partnera, když je tak zaneprazdnena??? Dokáže vypátrat milovaného Od Helen, když uplynula už tak dlouhá doba, co se neviděli?? Na povrch vyplouvaji hluboké životní osudy. Několik osudů lidiček, kteří si toho užili opravdu hodně s velmi nemilosrdnou a srdce drasajici zápletkou. Mně se kniha líbila. A kdo máte rádi tuto autorku, určitě nebudete zklamaní. Dávám tedy 4⭐⭐⭐⭐z 5 a ještě jednou děkuji nakladatelství #Jota za možnost si knihu přečíst.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892750

  • 3 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel

    Celých 304 stránek opravdu plných melancholie, tajemství a prožitých láskách. Jako bonus nečekané rozuzlení příběhu až na úplném konci knihy. Zvláštně napsaná kniha a jsem zvědavá na další komentáře o tom jak komu kniha sedla.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892750

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 398 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora