Text Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Může být mobil nástrojem odplaty? Sedmadvacetiletý Ilja Gorjunov se po sedmi letech ve vazbě vrací z vězení domů – a rázem se mu zhroutí svět. Matka mu zemřela, přítelkyně na něj dávno zapomněla a nejlepší kamarád mezitím založil rodinu, takže o kontakty s kriminálníkem nestojí. Ze zoufalství se rozhodne pomstít zkorumpovanému policistovi Piotrovi… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Může být mobil nástrojem odplaty? Sedmadvacetiletý Ilja Gorjunov se po sedmi letech ve vazbě vrací z vězení domů – a rázem se mu zhroutí svět. Matka mu zemřela, přítelkyně na něj dávno zapomněla a nejlepší kamarád mezitím založil rodinu, takže o kontakty s kriminálníkem nestojí. Ze zoufalství se rozhodne pomstít zkorumpovanému policistovi Piotrovi Chazinovi, který ho z uražené ješitnosti do vězení dostal, když mu při razii podstrčil balíček s drogami. Poté, co se zmocní jeho smartphonu, začne se skrze messenger, SMS zprávy a další texty vydávat za svého nepřítele. Odpovídá na dotazy jeho nadřízených, kolegů, přátel, partnerky a dvojrozměrné obrazy v telefonním seznamu se pomalu proměňují ve skutečné osoby s vlastními pocity, problémy a touhami. Hranice mezi Iljou a Piotrem se postupně stírají… Od autora kultovní trilogie Metro. Dmitry Glukhovsky (* 1979) Ruský spisovatel a žurnalista se věnuje převážně žánru sci-fi a magického realismu. Ve svých osmnácti letech zdarma uveřejnil na svých webových stránkách prózu Metro 2033. Román celosvětově získal přes 3 miliony čtenářů a roku 2005 byl vydán i knižně. Obdržel rovněž prestižní evropskou cenu ESFS Awards Eurocon 2007 jako nejlepší literární debut za rok 2007 a stal se předlohou úspěšné počítačové hry. V roce 2007 vydal autor fantasy novelu Soumrak a o dva roky později pokračování prvotiny Metro 2034, které se stalo ruským bestsellerem roku. Sérii zatím završil třetí knihou Metro 2035. Jeho nejnovější román ze současnosti se jmenuje Text a vyšel v roce 2018. Jako novinář působil v EuroNews TV, Deutsche Welle a Russia Today; přispíval také do periodik jako Harper’s Bazaar, l’Officiel a Playboy. Martin Písařík (* 1979) Už jako dítě účinkoval v televizním filmu Karla Kachyni Městem chodí Mikuláš. Poté nastoupil do amatérského divadla Radar, kde dodnes působí v inscenacích pro nejmenší. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, vzdělání si doplnil i studiem muzikálu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Po angažmá v Divadle ABC se stal stálým hostem v Městských divadlech pražských, kromě toho účinkoval i v dalších divadlech (Na zábradlí, Ta Fantastika, Rubín, Kalich, Na Jezerce). Objevil se rovněž ve filmech jako Stříbrná vůně mrazu, Snowboarďáci, Ro(c)k podvraťáků, Lovci a oběti; známý je i z televizních seriálů Bazén, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Ententýky... Vyzkoušel si také moderátorskou práci a hojně se věnuje dabingu. Koncertuje s kapelou Akustik, pro kterou skládá a zpívá vlastní písně.

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
11.01.2019
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
11:29:24

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 20 hodnocení čtenářů

12× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Výtečný román nebudu psát anotaci či obsah. Nicméně musím se vyznat z pocitů, připomíná mi tento román Dostojevského Zločin a trest. Jistě ne snad ne filosofickou hloubkou, ale spíš úvahou, která musí napadnout vnímavého čtenáře, kde je právo a kde je trest. Kdo je větší "gauner" - vrah Iljja, nebo neuvěřitelně zkorumpovaný feťák policista Gríša? Kde je míra spravedlnosti a kdo má právo soudit? To jsou hluboké otázky, které Glukhovski klade, ale ne na povrchu, jak mnohdy komentují mnozí povrchní čtenáři, ale které se dostávají sakra pod kůži vnímavému člověku. Proto tedy to porovnání s Raskolnikovem. I on řešil problém morální... kdo má právo. Ilja nebo Gríša?

    Kniha, Knižní klub, 2018, 9788024262147

  • 5 z 5 hvězdiček Kamila registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    První knížka tohoto autora a můžu říct,že mě velmi překvapila. Dobře se četla i prolínání děje,teď a minulost. Psáno z pohledu hlavní postavy,což je taky nezvyklé,ale dobré i konec byl zajímavý.

    Kniha, Knižní klub, 2018, 9788076170148

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Malcová registrovaný uživatel

    Jak již psali jiní - nový Zločin a trest. Kniha jako celek byla procítěná, jaksi rusky oduševnělá, protože velmi hluboce soucítila s hlavním hrdinou a jeho bolestmi a strastmi. Původně jsem očekávala, že bude příběh vyprávěn z opačného pohledu, totiž že hrdina obdrží zprávu od matky nebo přítele a my spolu s ním budeme muset odhalit, kde se za zprávami skutečně skrývá - ale ani cesta, kterou se pan autor nakonec rozhodl dát, příběh neošidila o napínavé a vzrušující okamžiky a záhadné zprávy od neznámých lidí, takže si nemůžu stěžovat. Vedle samotných zpráv, které je samozřejmě nesmírně zábavné číst, se v příběhu také vyskytují narážky na politickou situaci, které - ač velmi vzácné a okrajové - jsou nesmírně legrační, alespoň podle mě, a odlehčují tak tíživou atmosféru hlavního děje.

    E-kniha, Kalibr, 2018,

  • 4 z 5 hvězdiček Miroslava Homolová registrovaný uživatel

    Nestandardní Glukhovsky, a přece on sám. Další skvělá věc, u která stojí za to ponořit se do textu.

    Kniha, Knižní klub, 2018, 9788076170148

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora