Studie v šarlatové Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

První detektivní román vydal Doyle v roce 1887, jmenoval se Studie v šarlatové a poprvé v něm představil slavnou dvojici – geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele a zároveň vypravěče Holmesových případů doktora Watsona. U čtenářů však více zabrala až druhá kniha Znamení čtyř. Po ní následovala výhodná objednávka Strand… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První detektivní román vydal Doyle v roce 1887, jmenoval se Studie v šarlatové a poprvé v něm představil slavnou dvojici – geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele a zároveň vypravěče Holmesových případů doktora Watsona. U čtenářů však více zabrala až druhá kniha Znamení čtyř. Po ní následovala výhodná objednávka Strand Magazinu na sérii povídek s Holmesem. Doyle nakonec těchto povídek napsal celkem šestapadesát a na jejich zápletkách se učili řemeslu další detektivní autoři, zatímco některé Holmesovy detektivní postupy prý přebírali policisté ze slavného Scotland Yardu. Příběhy byly tak úspěšné, že se na Strand Magazine stály fronty. Je paradoxem, že povídky, které mu vynesly největší úspěch, psal Doyle kvůli obživě. A protože ho odváděly od psaní vážné literatury, pokusil se – věren svému žánru – Sherlocka Holmese zabít. Rozhořčené protesty čtenářů, a dokonce samotné královny Victorie ho však přiměly – i když odolával dlouhých deset let – Holmese vrátit mezi živé.

Sdílet 0

Nakladatel
Radioservis
datum vydání
12.03.2015
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
00:59:55

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Oľga registrovaný uživatel

    Prvý veľký prípad známeho detektíva a jeho verného priateľa. Príbeh o zoznámení, sťahovaní do spoločného bytu. Rozprávanie o veľkej láske dvoch mladých ľudí a geniálnom riešení Sherlocka Holmsa.

    Audiokniha (mp3), Radioservis, 2015,

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzka-Knižníček registrovaný uživatel

    Moje první knižní setkání se Sherlockem Holmese a panem Johnem Watsonem, no a vlastně jejich první vzájemné setkání je to také :-) Kniha se čte velice dobře, děj krásně ubíhá a je velmi dobře autorem vylíčen. Klasická detektivka, u které na konci knížky dochází k detailnímu rozuzlování celého příběhu. Miluju psa Baskervillského, Studie se mi také líbila, ale tzv. na zadek jsem si z ní nesedla, ale to nebylo ani účelem. Rozhodně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a že to byla právě "prvotina" těchto dvou šikovných literárních postav.

    E-kniha, Artis, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora