Ochutnávačka Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Ritterovou k příbuzným do Bavorska v naději, že ji ochrání před spojeneckými… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Ritterovou k příbuzným do Bavorska v naději, že ji ochrání před spojeneckými bombami, kvůli kterým není v Berlíně bezpečno. Od mladých německých žen se očekává poslušnost vůči Říši a to, že budou plnit své povinnosti. Magdě se nedaří najít práci, a tak brzy přijímá svou jedinou pracovní nabídku – je přidělena na Berghof, Hitlerovo horské útočiště. Teprve po týdnech výcviku se dozvídá svůj úkol: bude jednou z několika mladých žen, které ochutnávají vůdcovo jídlo a při snaze ujistit se, že není otrávené, nasazují vlastní životy. Berghof, který se nachází vysoko v bavorských Alpách, se zdá být na hony vzdálený realitě války. Ačkoli je Magda zpočátku vyděšená, postupně si na své nebezpečné povolání zvyká. Ale její láska k důstojníkovi SS a rostoucí povědomí o zvěrstvech Říše vtáhnou Magdu do spiknutí, které při hledání bezpečí, svobody a nakonec i pomsty prověří její důvtip, loajalitu a především odvahu. Fiktivní příběh postavený na skutečných osudech a událostech válečného Německa, který zkoumá otřesná morální dilemata války a přináší na ni pohled očima Němců.

Sdílet 0

Nakladatel
Kanopa
datum vydání
10.01.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
13:52:56

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 14 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Šlechtová registrovaný uživatel

    Skvělá kniha, která mě nenechala v klidu. Zajímaly mě další osudy Magdy a jejích nejbližších a pocity lidí na "druhé staně". Skvěle napsaná kniha, která vás přinutí přemýšlet o minulosti, součastnosti a budoucnosti zárověň!

    Kniha, Klokan, 2018, 9788075438621

  • 5 z 5 hvězdiček Adéla registrovaný uživatel

    Výborně napsaná kniha s velmi atraktivním dějem.

    Kniha, Klokan, 2018, 9788075438621

  • 5 z 5 hvězdiček ILONA PAVLATOVÁ registrovaný uživatel

    V románu, který se odehrává v samotném válčícím Německu nechybí zkombinovaná historická fakta s trochou románové fikce. Kniha o válce, o statečných lidech, kteří se nebáli a dokázali, že v Německu nežili pouze lidé loajální a oddaní režimu, ale také plno těch, kteří s režimem nesouhlasili a často za to byli trestáni. Doporučuji určitě k přečtení.

    Kniha, Klokan, 2018, 9788075438621

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Příběh dívky Magdy, která se stane ochutnávačkou jídla samotného Hitlera je velmi atraktivní téma. Výborně napsáno. Pohled z druhé strany na válku očima Němců. Tato kniha je nejenom skvělá beletrie, ale poskytne mnohé ponaučení a donutí čtenáře k zamyslení. Doporučuji !!

    Kniha, Klokan, 2018, 9788075438621

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 379 Kč Nápověda