Noc v Lisabonu Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Ameriky. Jenže vypravěč zrovna prohrál všechny peníze v zoufalé hazardní hře o… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Ameriky. Jenže vypravěč zrovna prohrál všechny peníze v zoufalé hazardní hře o lodní lístek. Kolemjdoucí s pasem na jméno Schwarz mu slíbí darovat ten svůj i s americkým vízem pod podmínkou, že zůstane v noci s ním a vyslechne jeho příběh. Zatímco spolu procházejí bary i spícími ulicemi, jež se tváří tak nezúčastněně, ožívá v jeho zpovědi příběh uprchlíka před zvůlí velkých dějin hnaných stádní malostí. Schwarz vypráví, aby dal své kalvárii smysl, aby se dočkal rozhřešení za smrt fanatického švagra a vyrovnal se s odchodem manželky. Jedna z nejpůsobivějších elegií emigrantské literatury testuje význam vzpomínky v ataku nelidských okolností i sílu žít, bojovat a milovat dál, a to veškeré rakovině světa navzdory. Remarque ví, že sestup do nejtemnější noci je jako ve filmu Casablanca jednosměrný a že vrátit se nelze – ale naděje na lidštější život vždycky umírá poslední. „Vzácný a pro mě vždycky obdivuhodný autor. Jeho čistá láska k životu a bezprostřední přístup ani nemůžou sledovat ambice někoho soudit nebo obžalovávat. Dokonce ani za války ne.“ – Václav Neužil. „Nejzadumanější a nejpropracovanější próza posledního romantika. Přestože ji možná předčí jiné velké emigrantské monology, rozhodně mezi nimi patří k nejvýmluvnějším.“ – The New York Times.

Sdílet 0

kategorie
Audioknihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Lisabon
Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
6.04.2022
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
08:23:34

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 12 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Gigy registrovaný uživatel

    Prostě Remarque... Netřeba více slov.

    Kniha, Ikar, 2014, 9788024925387

  • 4 z 5 hvězdiček Bára registrovaný uživatel

    Jsem zvědavá jestli mě jeho knihy někdy omrzí a nejspíš ne. Čím více jsem jich přečetla, tím lepší se mi každá zdá. Tuto považuji za jednu z jeho nejlepších. Myslím, že jsem ji přečetla i v rekordním čase.

    Kniha, Ikar, 2014, 9788024925387

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza Bláhová registrovaný uživatel

    První knížka od Remarqua, jejíž přečtení mě nalákalo na další knihy. Poutavý smutný příběh, který je napsán velmi čtivě.

    Kniha, Ikar, 2014, 9788024925387

  • 5 z 5 hvězdiček jaroslava Hrobská registrovaný uživatel

    miluji knihy od Remarqua , a postupně si budu dokupovat ty co nemám.Protože jdou číst stále.

    Kniha, Ikar, 2014, 9788024925387

  • 5 z 5 hvězdiček Kryštof Vašíček registrovaný uživatel

    Asi moje nejoblíbenější kniha od E.M. Remarqua. Můžu vřele doporučit.

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939353

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora