Malé principál Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě! Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Martina Dlabajová, oslovila legendárního brněnského diskžokeje a moderátora Jindru… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě!
Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Martina Dlabajová, oslovila legendárního brněnského diskžokeje a moderátora Jindru Eliáše, aby se ujal vytvoření hantecové verze Malé principál.
Audiokniha potěší nejen znalce brněnského hantecu a lidi z okolí moravské metropole, ale i všechny ty, kteří příběh dokonale znají, protože překlad systematicky koresponduje s originálem. Laici se přiučí hantecu, odborníci prohloubí svoje znalosti a obě skupiny získají nový pohled na notoricky známý příběh z jiné perspektivy.
Dozvíte se, že hroznohadice šluknó kořist celó, žádná kósavá, pak valí půl járu leháro, hébačka pas, jenom trávijó a hážó chrupnu. Nebo jak to udělat, abyste furt nemuseli rožínat lampáč. A spoustu dalších jiných věcí. Ale dále už nebudeme prozrazovat. Bude nejlepší, když si to všechno prostě poslechnete v podální fenomenálního Zdeňka Junáka!

Copyright
Nahrávka vznikla podle knihy Jindry Eliáše a Antoine de Saint-Exupéryho Malé Principál vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2020. Copyright © Jindra Eliáš 2020. Čte Zdeněk Junák. Hudba, režie, střih a mastering Michal Kurfürst. Design obálky © Jakub Loukota. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2021.

Antoine de Saint-Exupéry byl francouzský spisovatel a letec. Narodil se v roce 1900 v Lyonu a již od dětství byl fascinován světem letadel. Jako pilot byl zaměstnán u vícero leteckých společností a létal na různých linkách. Své zážitky a zkušenosti přetavil do několika poutavých literárních děl. Po začátku 2. světové války nastoupil do vojenské služby v hodnosti kapitána na letišti v Toulouse. Podle svědků byl jedním z nejodvážnějších. Tragicky zahynul v červenci 1944 během letu z Korsiky, trosky letadla byly nalezeny v roce 2000 ve Středozemním moři poblíž Marseille.
Jindra Eliáš (*1950 v Brně) je známý moderátor a první moravský diskžokej, brněnský fanoušek a patriot. Původně se chtěl stát právníkem, ale cestu k tomuto vzdělání ukončila účast na demonstracích proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Na základě udání strávil osm týdnů v bohunické věznici, po sedmi soudních procesech odešel s podmíněným trestem a právnická fakulta mu doporučila požádat o ukončení studia. Pro Jindru to znamenalo konec vysněné profese, ale nikoliv dobrodružné budoucnosti. Šťastným řízením osudu se stal oficiálním konferenciérem a diskžokejem. Čtyřicet let trávil ve společnosti gramofonových desek, které pouštěl k poslechu i tanci a doprovázel svými originálními komentáři. V legendárním klubu na Šelepce vymyslel a moderoval úspěšné Oldies party, které získaly titul Zlatý MAX jakožto nejlepší diskotéka v České republice. Tuto netradiční hitparádu přivedl Jindra Eliáš i na rozhlasové vlny, kde také v roce 2010 začal vysílat v Českém rozhlase Brno pořad Starobrněnské kolo. Od roku 2015 je jedním z moderátorů Nočního proudu Českého rozhlasu Dvojka. Byl kamarádem legendárního Franty Kocourka, je znalcem brněnského hantecu a objevil se jako autor a interpret na dvou CD písniček a humoru v brněnské hantýrce HANTEC I a II. Převyprávění Malého prince do brněnského hantecu se ujal s velkou pokorou k originálnímu textu i autorovi. Sám tvrdí, že to byl jeden z nejtěžších, ale krásných úkolů v jeho kariéře.

Zdeněk Junák
Zdeněk Junák je známý herec, dabér a rozhlasový moderátor. Vystudoval JAMU a je členem Městského divadla Brno, kde ho diváci mohli vidět ve hrách Sluha dvou pánů, Přelet nad kukaččím hnízdem, Čekání na Godota, Racek, Kočka na rozpálené plechové střeše, Jméno růže, Bouře, Strýček Váňa, Mrtvé duše a v mnohých dalších. Za roli Arama Beera v Koločavě byl nominován na Cenu Thálie. Televizním divákům je známý ze seriálu Četnické humoresky nebo Vinaři. Můžete si ho také poslechnout na Českém rozhlase Brno v pořadech Srdcovky Zdeňka Junáka a Víkendové Srdcovky Zdeňka Junáka, které moderuje.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
datum vydání
8.02.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
01:34:46

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 198 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora