Kniha hřbitova

Autor Neil Gaiman Interpret Ondřej Brousek

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originále Nobody Owens), známý jako Nik, je normální kluk. Je to ale pravda jen napůl.… Přejít na celý popis

Christopher Paolini: Murtagh Draci opět ovládají knižní žebříčky! Legendární série Eragon o dračích jezdcích pokračuje již svým pátým dílem! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originále Nobody Owens), známý jako Nik, je normální kluk. Je to ale pravda jen napůl. Jeho domovem je po tragické smrti rodičů hřbitov a vychovali ho duchové, vlkodlaci a jiné příšery spolu s jeho strážným andělem Silasem, který nepatří ani do světa živých, ani mezi mrtvé. Díky nim ale přežije a naučí se leccos užitečného — třeba jak se stát neviditelným pro lidi. Na malého chlapce číhají na hřbitově různá dobrodružství i nebezpečí, například prastarý Indigový muž pod kopcem, brána vedoucí do ruin města obývaných ghúly, podivná a strašná hrozba Sleer. Opustí Nik někdy hřbitov? A pokud ano, čemu bude muset čelit? Kniha získala ocenění Carnegie Medal (jedno z nejprestižnějších britských literárních ocenění pro autory knih pro děti), výroční cenu Hugo a další. Časopis Time ji zařadil mezi 100 nejlepších knih z žánru young adult.

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
17.09.2021
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
08:05:59

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 12 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Terka registrovaný uživatel

    Gaimanův styl je opravdu úžasný. Perfektní vypravěč. Místy se člověk i malinko krásně bojí. Snová atmosféra knihy mě úplně dostala. Klasický konflikt mezi neobyčejným světem a "realitou" většiny lidí "tam venku". Kniha se mi velmi líbila, měla spád, napětí a mnoho pěkných momentů. Doporučuji všem milovníkům netradičních příběhů vyprávěných tradičním vypravěčským stylem.

    Kniha, Polaris, 2016, 9788073322304

  • 5 z 5 hvězdiček Zrzek registrovaný uživatel

    Miluju Gaimanovy knihy. Je to mistrovský vypravěč. Tak sugestivně vykreslená pochmurnost hřbitova, který zároveň slouží hlavnímu hrdinovi jako domov, to je přesně styl knihy, ke které se uchýlíte, když je venku podzimní pošmourné počasí. Doporučuju, je to dobrodružství v netradičním kabátě.

    Kniha, Polaris, 2016, 9788073322304

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina V registrovaný uživatel

    Netradiční název, ale fantasy klasika a hlavně pan Mistr Gaiman..;) tady opravdu ukazuje svůj talent, příběh samotný se může zdát trochu temný, ale je to hodně čtivé a poutavé;) takže se rozhodně nenechte odradit názvem, ta knížka stojí za přečtení.

    Kniha, Polaris, 2016, 9788073322304

  • 5 z 5 hvězdiček Quinn registrovaný uživatel

    Přestože nejsem většinou fanouškem spojení reálného a fantasy světa dohromady, z Knihy hřbitova jsem byla nadšená. Super zápletka a příběh. Řekla bych, že toto je jedna z mých nejoblíbenějších gaimenovek. Četla jsem ji jako první knihu nového roku a rozhodně nasadila ostatním láťku dosti vysoko.

    Kniha, Polaris, 2016, 9788073322304

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka Růžičková registrovaný uživatel

    Kniha hřbitova, je prvním příběhem od Gaiman, který jsem četla a je fantastická. Zalíbilo se mi, že Neil Gaiman dokáže rozehrát napínavé příběhy, bez toho aby v nich šlo o záchranu světa. I originální nápady, jako jsou noční zebouni nebo dance macabre.

    Kniha, Polaris, 2016, 9788073322304

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora