Čarodějův učeň Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Kouzelný příběh o Krabatovi, pocházející původně z Indie a objevující se později v různých obměnách souboje čarodějova učně a mistra v mnoha zemích světa, je příběhem chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit. Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi (Krawatovi,… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kouzelný příběh o Krabatovi, pocházející původně z Indie a objevující se později v různých obměnách souboje čarodějova učně a mistra v mnoha zemích světa, je příběhem chlapce, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit. Převyprávění lužickosrbské legendy o Krabatovi (Krawatovi, Chorvatovi) z přelomu 17. a 18. století ze slezské Horní Lužice, již nám krásným a poutavým jazykem a předkládá rodák ze severočeského Liberce a známý německý spisovatel Otfried Preussler, je o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání a mohou být zdrojem nenávisti i lásky, zloby, závisti či radosti. Je možné je využívat k dobrému či zlému (neboli k bílé i černé magii, jak se kdysi říkávalo). V tomto věčném souboji vede k osvobození z osidel zla jen cesta pevné vůle a víry v lásku.

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
24.11.2011
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
06:23:04

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jiri Bajger registrovaný uživatel

    Jedna z nejlepších pohádek. Hodně krát jsem ji viděl. Pak jsem si knihu půjčil v knihovně a úplně si mě získalo grafické zpracování knihy a je tam toho více než ve filmové verzi (jako obvykle). Tak jsem si ji prostě musel pořídit domů.

    Kniha, Argo, 2020, 9788072035533

  • 5 z 5 hvězdiček Luboš registrovaný uživatel

    Odchován filmovým zpracováním Karla Zemana jsem se s velkým očekáváním ponořil do knižní předlohy. Oproti filmu nabízí kniha detailní popis života ve mlýně a větší plocha poskytuje i hlubší vykreslení všech vztahů. Tím je knížka vhodnější pro starší děti, bát se ale budete pořád víc u filmu, vlastně se vzájemně dobře doplňují.

    Kniha, Argo, 2020, 9788072035533

  • 2 z 5 hvězdiček Luboš registrovaný uživatel

    Hezky načteno, ale jen těžko pochopím vynechání dvou kapitol o Pumphutovi, o nočním výletu do Drážďan a o výtečném zneuctění verbířů. Skoro bych řekl, že v této podobě jde o zbytečný počin - vůči originálu ztrácí neúplností a pro menší děti bude pořád stravitelnější filmové zpracování Karla Zemana. Škoda, promarněná příležitost.

    Audiokniha, Tympanum, 2015, 8594072270512

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka-Knižníček registrovaný uživatel

    4,5 * Filmové zpracování od pana Zemana jsem viděla mockrát a vždy jsem se toho hrozně bála a zároveň jej měla moc ráda a musela se dívat znovu. Až teď jsem se dostala ke knižnímu originálu (kde jsou ale také ilustrace z této filmové podoby), takže úúúžasná kombinace. Je to sice dětská knížka, ale s velkým přesahem, mít správné kamarády a pevnou vůli je opravdu velmi důležité. Knížka se čte velmi dobře. Temným silám se můžeme kdokoliv kdykoliv přiblížit také, ale je potřeba mít sílu a odvahu to změnit - zlomit. K přečtení určitě doporučuji a především toto vydání od Arga z roku 2003.

    Kniha, Argo, 2020, 9788072035533

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 419 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora