4.6 z 5 hvězdiček
pevná vazba357 Kč
Běžně 399 Kč
Kniha
267 Kč s DPH
Běžně 298 Kč
Nápověda
Jsme transparentní
Provokativní kniha o tom, jak zhubnout a vyřešit široké spektrum zdravotních problémů vyloučením pšenice z jídelníčku. Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky… Přejít na celý popis
Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací
Provokativní kniha o tom, jak zhubnout a vyřešit široké spektrum zdravotních problémů vyloučením pšenice z jídelníčku. Víte, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru? Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice. Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.
4.0 z 5 9 hodnocení čtenářů
3× 5 hvězdiček 3× 4 hvězdičky 3× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
3 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel
zajímavě napsané, ale jak není autor z ČR tak ne vše se dá aplikovat u nás.
Kniha, Jota, 2013, 9788074623097
4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel
Velmi odborná ale zároveň čitelná kniha, díky ní jsem objevila spoustu faktorů alergií i dalších zdravotních problémů a teď se mám o dost lépe :)
Kniha, Jota, 2013, 9788074623097
4 z 5 hvězdiček MisaZava registrovaný uživatel
Zajímavý kniha, který člověku v mnohém dokáže otevřít oči.
Kniha, Jota, 2013, 9788074623097
3 z 5 hvězdiček Jana H. registrovaný uživatel
Kniha je dobrá ,ale na to jestli lepek ano či ne je spousta názorů.Já mám celiakii a dietu dodržuji bez problému.
Kniha, Jota, 2013, 9788074623097
3 z 5 hvězdiček Radka Kovaříková registrovaný uživatel
Nazvala bych to alternativní četbou. Říká se všeho s mírou, takže nebrat vše doslova ;)
Kniha, Jota, 2013, 9788074623097
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.