Zbroj světla

Autor Ken Follett

Zbroj světla - Ken Follett PŘIPRAVUJEME

Kniha ( pevná vazba )

  • Vydání této knihy se připravuje
  • Předpokládané datum vydání je 6.5.2024
    Až Kniha vyjde, pošleme Vám upozornění

Mám zájem

Předpokládaná cena
581 Kč s DPH
Běžně 649 Kč Nápověda Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Pilíře země, Na věky věků, Ohnivý sloup a Večer a jitro, čtyři monumentální historické bestsellery Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Zatímco poslední uvedené dílo tuto kingesbridgeskou ságu dějové předchází, autorův nejnovější román Zbroj světla v časové linii opět pokračuje a přivádí nás do období napoleonských válek… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pilíře země, Na věky věků, Ohnivý sloup a Večer a jitro, čtyři monumentální historické bestsellery Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Zatímco poslední uvedené dílo tuto kingesbridgeskou ságu dějové předchází, autorův nejnovější román Zbroj světla v časové linii opět pokračuje a přivádí nás do období napoleonských válek a průmyslové revoluce.
Zbroj světla předznamenává nový úsvit pro Kingsbridge v Anglii, kde se pokrok střetává s tradicí a třídní boje zasahují do všech částí společnosti, zatímco v Evropě válka pohlcuje celý kontinent a šíří se i dál.
V roce 1770 byl vynalezen spřádací stroj a s ním se v průběhu jedné generace všude změnil život lidí. Zemi zachvacuje nebývalá průmyslová změna, při které se životy dělníků v prosperujících kingsbridgeských textilkách mění v mizérii. V důsledku rozmáhající se modernizace a nástupu nových strojů se pracovní místa stávají zastaralá a zbytečná, rodiny se rozpadají. V této době, kdy se blíží mezinárodní konflikt, přichází skupina kingsbridgeských obyvatel – zahrnující přadlenu Sal Clithoreovou, tkalce Davida Shovellera a Kita, Salina vynalézavého a houževnatého syna –, kteří v generačním zápase hledají osvícení a bojují za budoucnost bez útlaku.
Svět naplněný nepokoji zápasí o zvládnutí tohoto nového světového řádu: manžel jedné matky přijde o život při pracovním úrazu v důsledku hrubé nedbalosti; mladá žena bojuje o financování své školy pro chudé děti; mladý muž, který má dobré úmysly, nečekaně zdědí krachující podnik; jeden muž nemilosrdně chrání své bohatství, ať to stojí, co to stojí.
Mezitím se se stále hlasitěji ozývá válečný pokřik z Francie, kde Napoleon začíná uskutečňovat násilný plán s cílem stát se pánem světa. Zatímco se zpochybňované společenské instituce hroutí, promítají se změny i do životů našich postav, jimž nezbývá než počítat s budoucností a světem, který musí znovu vybudovat z válečných trosek.
Zbroj světla, tento úchvatný další díl kingsbridgeské ságy, nás vrhá na bojiště mezi soucitem a chamtivostí, láskou a nenávistí, pokrokem a tradicí, a my prostřednictvím každé postavy dostáváme novou perspektivu na seizmické změny, které otřásly světem v Evropě devatenáctého století.

Sdílet 0

série
Pilíře země 5. díl z 5
Další ze série
Večer a jitro
1. Pilíře země
2. Na věky věků
3. Ohnivý sloup (Defekt)
5. Zbroj světla
kategorie
Knihy » Historická literatura » Historické romány
Nakladatel
Kalibr
Vydání
1
isbn
978-80-242-9715-6
Počet stran
616
datum vydání
6.05.2024
ean
9788024297156
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 536 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora