Vetřelci 1.
Vetřelci  1. - Mark Verheiden Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

První kniha kompletních sebraných spisů přímo navazuje na události filmů… jen se tentokrát hrozba přenese přímo na Zemi. Přeživší hrdinové z filmových dílů, pohybující se na samém pokraji šílenství, musí znovu zasáhnout a pustit se do boje. Jak proti vetřelcům, tak proti sektám, které je uctívají, tak korporacím, které z nich chtějí mít dokonalou… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První kniha kompletních sebraných spisů přímo navazuje na události filmů… jen se tentokrát hrozba přenese přímo na Zemi. Přeživší hrdinové z filmových dílů, pohybující se na samém pokraji šílenství, musí znovu zasáhnout a pustit se do boje. Jak proti vetřelcům, tak proti sektám, které je uctívají, tak korporacím, které z nich chtějí mít dokonalou zbraň. Jenže vetřelci nechtějí nikomu sloužit a nestojí o to, aby je někdo uctíval. Chtějí jen zabíjet. Billie chtěla jen to, co si přejí všechny děti – hřejivý pocit bezpečí rodinného krbu a sounáležitosti lidského spojení. Místo toho se ocitla v nekončící noční můře. Wilks byl mariňák s takřka neodpustitelnou slabinou: měl srdce. Osud je nemilosrdně vrhl do poslední pekelné noci invaze vetřelců na vzdálenou vesmírnou kolonii a přinutil je společně bojovat o přežití. O třináct let později je Wilks ve vězení a Billie v psychiatrické léčebně. Strašlivé zážitky masakru na Rimu se jí nesmazatelně vryly do paměti. Oba dva se opět setkají, aby se vrátili tam, kde se to všechno odehrálo, a konečně se vypořádali s minulostí… a s mimozemskými monstry, která jim zničila život i sny.

Komiksová série Vetřelci patří k nejvýraznějším počinům vydavatelství Dark Horse Comics. Vzala celé odvětví doslova útokem, věrně zachytila kouzlo filmové legendy a rozšířila její vesmír způsobem, kterému tleskají fanoušci Vetřelců po celém světě. Podobně jako příběhy ze světa Predátorů, i Vetřelce nastartoval Mark Verheiden, který je u nakladatelství Dark Horse od samého začátku a je specialistou na rozvíjení filmových příběhů. Má na kontě i pár scénářů: třeba k Masce, Timecopovi, či seriálu Battlestar Galactica. Taky občas produkuje – třeba hororovou komedii My Name is Bruce. A jelikož se nemusel nechat svazovat rozpočtem, mohl rozvinout příběh do takové šířky a velkoleposti, na jakou filmaři s tehdejší trikovou technikou prostě neměli. První jeho komiks ze série Vetřelci se objevil už v roce 1988, jmenoval se Epidemie a volně navazoval na druhý film. A zatímco filmová série směřovala spíše ke komornějším snímkům, tak komiksy rozjely vetřelcovskou ságu přesně tak, jak to bylo původně zamýšlené – s invazí na Zemi, s náboženskými fanatiky, nelítostnými korporacemi, mimozemskými civilizacemi a masivními bojovými scénami. Prostě jako velkolepý sci-fi epos. Na Vetřelcích se podílelo mnoho opravdu zajímavých kreslířů. Vedle klasického Marka A. Nelsona se v téhle knize představí i Sam Kieth, který se později proslavil autorskou sérii Maxx – a Vetřelec je jedním z jeho prvních uměleckých počinů! Vedle něj zaujme precizní malbou Den Beauvais, který kromě Vetřelců vytváří hlavně obálky – ke komiksům ze série Star Wars, Mortal Kombat, Predátor či Starship Troopers, ke knihám Isaaca Asimova, Margaret Wiesové a Pierse Anthonyho a i k hrám na hrdiny.

 

Sdílet 0

série
Vetřelci 1. díl z 6
Další ze série
1. Vetřelci 1.
2. Vetřelci 2.
3. Vetřelci 3.
4. Vetřelci 4
5. Vetřelci 5
kategorie
Knihy » Beletrie » Sci-fi, Fantasy a Komiksy » Komiksy » Fantasy a sci-fi
Nakladatel
BB art
Rozměr
150 x 210 x 27
jazyk
čeština
Počet stran
384
Hmotnost
1000 g
isbn
978-80-7381-549-3
Vazba
pevná vazba
datum vydání
24.08.2009
ean
9788073815493

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Bára registrovaný uživatel

    Nikdy jsem nebyla zrovna velký fanoušek komiksových knih, ale po přečtení jako díte "rychlých šípů" a setkání se s filmovým Vetřelcem, jsem této knize nemohla odolat. Výborná kniha. Úžasné zpracování. Určitě doporučuji.

    Kniha, BB art, 2009, 9788073815493

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda