Titanic

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Titanic, nejvelkolepější parník, který kdy brázdil mořskou hladinu, předcházela pověst nepotopitelného plovoucího paláce. Když v dubnu 1912 vyrazil na první transatlantickou plavbu, nikdo netušil, že půjde zároveň o plavbu poslední. Jeho zkáza, při níž zahynulo přes 1500 lidí, se stala nejstrašlivější a zároveň nejslavnější námořní katastrofou… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Titanic, nejvelkolepější parník, který kdy brázdil mořskou hladinu, předcházela pověst nepotopitelného plovoucího paláce. Když v dubnu 1912 vyrazil na první transatlantickou plavbu, nikdo netušil, že půjde zároveň o plavbu poslední. Jeho zkáza, při níž zahynulo přes 1500 lidí, se stala nejstrašlivější a zároveň nejslavnější námořní katastrofou všech dob.

Následující strany přinášejí zasvěcený, mnohovrstevný příběh Titaniku od prvních odvážných plánů přes stavbu a slavnostní vyplutí z přístavu v anglickém Southamptonu po osudový střed s ledovcem. Nescházejí autentická svědectví členů posádky či cestujících ani množství vzácných archivních fotografií, konstrukčních detailů nebo palubních dokumentů.

Zvláštní kapitoly se věnují vlastní tragédii a souhře nešťastných náhod, které k ní vedly. Dozvíme se také, jak probíhalo následné vyšetřování, kdo z něho vyšel jako hrdina, a čí pověst se ocitla v troskách.

V závěru pak nalezneme zajímavé podrobnosti o novodobém podmořském výzkumu nejslavnějšího vraku a seznámíme se s mohutným otiskem, jejž Titanic zanechal v populární kultuře. Vydejte se s námi na plavbu severním Atlantikem a odhalte fakta skrytá za legendami, která slavnou katastrofu obklopují!

Během německých vítězných tažení na začátku druhé světové války hrála Luftwaffe klíčovou roli. Rychlé a obratné Messerschmitty Bf 109 srážely z oblohy jedno nepřátelské letadlo za druhým, zatímco střemhlavé Junkersy Ju 87 rozsévaly smrt a hrůzu mezi protivníky na zemi. Přestože nad Británií tento recept na úspěch selhal, brzy následovala další vítězství na východní frontě. Ve druhé polovině války však piloti letounů s trámovými kříži čím dál častěji na své úkoly nestačili – přesila Spojenců byla už příliš veliká.

Publikace předkládá kompletní historii Luftwaffe od jejích skromných počátků na španělském nebi přes slavná vítězství během blitzkriegu až k drtivým porážkám z let 1944–1945. Dočtete se o nejpoužívanějších letounech, slavných stíhacích esech, technice střemhlavého bombardování, palubních zbraních či rozhodujících bitvách, zatímco grafiky vám názorně předvedou například počty vyrobených strojů, výstroj pilota nebo prvky bojové taktiky.

Sdílet 0

Nakladatel
Zoner Press
Rozměr
230 x 297
ean
9788075255358
Počet stran
164
datum vydání
16.06.2023
Vazba
měkká vazba
isbn
978-80-7525-535-8

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda