Růže od Stalina - Pohnutý osud Stalinovy dcery
Růže od Stalina - Pohnutý osud Stalinovy dcery - Monika Zgustová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Mé jméno je Světlana Allilujevová. Narodila jsem se 28. února 1926. Můj otec zemřel roku 1953. Jmenoval se Josif Stalin. Jediná dcera sovětského diktátora měla až neuvěřitelný osud. V šestnácti se zamilovala do židovského lékaře, kterého její otec poslal do gulagu. Roku 1963 se vášnivě zamilovala do indického komunisty, a když si po jeho smrti… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mé jméno je Světlana Allilujevová. Narodila jsem se 28. února 1926. Můj otec zemřel roku 1953. Jmenoval se Josif Stalin. Jediná dcera sovětského diktátora měla až neuvěřitelný osud. V šestnácti se zamilovala do židovského lékaře, kterého její otec poslal do gulagu. Roku 1963 se vášnivě zamilovala do indického komunisty, a když si po jeho smrti prosadila, že s jeho popelem odjede do Indie, požádala na ambasádě USA o politický azyl. V Americe zbohatla na své slavné knize Dvacet dopisů příteli, o všechno ji ale obrala náboženská sekta. Musela se skrývat nejen v USA, ale i v Eropě. Zemřela roku 2011 ve Wisconsinu. Biografický román Moniky Zgustové je originální, napínavý a plný zvratů.

Sdílet 0

Nakladatel
Odeon
Rozměr
134 x 207 x 21
jazyk
čeština
Počet stran
328
Vydání
1
isbn
978-80-207-1645-3
Vazba
pevná vazba
datum vydání
14.09.2015
ean
9788020716453

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Biografický román Světlany Allilujevy, Stalinovy dcery. Její pohnutý osud plný zvratů můžeme sledovat v této knize. Seznámení s Indem Singhem zásadně ovlivnilo její život a nakonec se dostala i z Ruska do Švýcarska a Ameriky, bohužel ji to však stálo ztrátu svých dětí… Tak, co k této knize napsat. Bohužel musím říct, že mě anotace zasáhla víc, než samotná kniha. Navíc už v anotaci se dozvíte úplně vše o životě Světlany a v knize je to už jen o trochu více rozvedeno. Téma knihy mě velice zajímalo, dozvěděla jsem se spoustu nového a připomněla si hrůzy, které se odehrávaly v Sovětském svazu a jak na ně nahlížel celý svět. Tentokrát mi nesedl styl psaní. Spoustu myšlenek se znovu a znovu opakovalo. Nebyla na mě přenesena žádná emoce, ačkoliv o spousty dramatických a emočních situací nebyla nouze. Hodnotím tedy průměrem, ale určitě kdo se chce dozvědět něco více o této ženě, tak doporučuji k přečtení.

    Kniha, Odeon, 2015, 9788020716453

  • 4 z 5 hvězdiček Kateřina Plicková registrovaný uživatel

    Stalin i historie jeho hrůzovlády vyvolává emoce i po všech uplynulých letech od jeho smrti. O to více i v dnešní době veřejnost vzrušuje možnost podívat se pod pokličku jeho vlády, za oponu soukromí a přímým pohledem se podívat do nitra jeho rodiny. A to je přesně to, co vám tato kniha... nedá. Příběh je vyprávěn z pohledu Stalinovy dcery, která svého otce dávno pohřbila, své mindráky však ne a potácí se jako sovětská VIP po Moskvě a SSSR s touhou po svobodě, v níž však neumí žít. Románová podoba vyprávění o životě dcery tyrana nebyla nezajímavým čtením, na hodině dějepisu bych ji však nevytahovala a pokud toužíte po reáliích ze Stalinova rodinného života, sáhněte po jiné knize. Jinak se však jednalo o zajímavé čtení, je však na něj opravdu nutné pohlížet jako na román pouze inspirovaný skutečnými událostmi a neočekávat od knihy něco, co ani nebylo ambicemi čtenářovi předat.

    Kniha, Odeon, 2015, 9788020716453

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora