Rosice a okolí z nebe

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Odhoďte zbytečné starosti a vydejte se s námi na výlet nad krajinou, která sice nepatří k turisty příliš vyhledávaným lokalitám, a přesto si pozornost zaslouží. Nejen pro své překrásné přírodní scenérie, ale i kvůli své velmi poutavé historii, která se vám představí v různých podobách. Tak přesně takové jsou Rosice a okolí. Všechny jeho krásy si… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Odhoďte zbytečné starosti a vydejte se s námi na výlet nad krajinou, která sice nepatří k turisty příliš vyhledávaným lokalitám, a přesto si pozornost zaslouží. Nejen pro své překrásné přírodní scenérie, ale i kvůli své velmi poutavé historii, která se vám představí v různých podobách. Tak přesně takové jsou Rosice a okolí. Všechny jeho krásy si navíc budete moci vychutnat v připravované knize Rosice a okolí z nebe.

 

Věděli jste, že…

  • v roce 1790 měl Zbýšov pouhých 53 domů a 313 obyvatel? Až do roku 1820 byl Zbýšov bezvýznamnou osadou. Avšak od tohoto roku zde zahájila těžbu černého uhlí první těžařská společnost Rahnova, později nazvaná Láska Boží. Od té doby význam Zbýšova a celé oblasti rostl.
  • znakem obce Tetčice je nezdobený štít půlený bílou vlnovkou znázorňující vodní hladinu? Pod hladinou pluje v modrém poli doleva bílá štika – symbol dřívější příslušnosti k rosickému panství. Nad hladinou je v zeleném poli bílý květ lakušníku.
  • v obci Kratochvilka se dříve na návsi nacházela kaple, která však byla 27. dubna 1945 při bombardování obce německou armádou zničena?
  • v letech 1934 – 1989 se v obci Rudka konávaly závody v přejezdu místního rybníka? Byly pořádány místními hasiči, ale ne každoročně. Úkolem závodníka bylo za co nejdelší čas přejet lávku dlouhou 90 metrů, širokou 14 – 27 cm a silnou 2,5 cm, která byla ve výšce 30 cm nad hladinou a hloubka vody byla asi dvoumetrová.

Sdílet 0

Nakladatel
Malované mapy
Rozměr
255 x 174 x 14
isbn
978-80-88427-13-1
Počet stran
104
datum vydání
1.01.2022
ean
9788088427131
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 563 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora