Rodičem kdykoliv a jakkoliv?
Rodičem kdykoliv a jakkoliv? - Hana Konečná Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Báječný únik

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 199 Kč

Báječný únik

V posledních desetiletích došlo k obrovským změnám v rodinném chování. Přispěla k tomu především dostupná spolehlivá hormonální antikoncepce a metody asistované reprodukce – ta nyní může udělat rodiče v podstatě z kohokoliv a kdykoliv. Informace o technickém provedení metod asistované reprodukce jsou dobře… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V posledních desetiletích došlo k obrovským změnám v rodinném chování. Přispěla k tomu především dostupná spolehlivá hormonální antikoncepce a metody asistované reprodukce – ta nyní může udělat rodiče v podstatě z kohokoliv a kdykoliv. Informace o technickém provedení metod asistované reprodukce jsou dobře dostupné, je jich plný internet. Obtížně dostupné jsou ale informace o psychosociálních, sociálních, etických a právních souvislostech. Hlavními tématy knihy budou právo na rodičovství, věkové limity pro přístup k asistované reprodukci, náhradní mateřství, fertility preservation, social freezing, transplantace dělohy, open identity vs. anonymita dárcovství, rodičovství osamělých osob, rodičovství homosexuálních párů.
Kniha je určena pro praktické lékaře, gynekology, porodní asistentky, odborníky na reprodukční medicínu, etiky, odborníky z oblasti náhradní rodinné péče, psychology, právníky a osoby plánující rodičovství.
Autorka knihy, doc. PhDr. Ing. Hana Konečná, Ph.D., je psycholožka, zaměřuje se hlavně na psychosociální a etické otázky řešení nedobrovolné bezdětnosti a na otázky kvality v medicíně. Působí na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde učí budoucí zdravotníky a sociální pracovníky. Dlouhodobě spolupracuje se Střediskem náhradní rodinné péče. Zároveň je už téměř 20 let aktivním dobrovolníkem v neziskových organizacích zaměřených na řešení nedobrovolné bezdětnosti a na person-centered healthcare, je spoluzakladatelkou jedné z nich – pacientské organizace Adam Česká republika, angažující se i na mezinárodní úrovni (Fertility Europe, EPF, IAPO).

Sdílet 0

Nakladatel
Mladá fronta
Rozměr
150 x 206 x 18
isbn
978-80-204-4652-7
Počet stran
256
datum vydání
1.11.2017
ean
9788020446527
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora