Příběh buddhismu
Příběh buddhismu - Donald S. Lopez Jr. Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Báječný únik

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 199 Kč

Báječný únik

Poutavý úvod do buddhismu od předního buddhologa Donalda S. Lopeze nabízí odborný a zároveň jasný pohled na buddhismus, jeho praktikování, učení a školy. Mísí se v něm pronikavá analýza s poutavým vyprávěním příběhů. Lopez objasňuje společné rysy a rozdíly mezi hlavními tradicemi buddhismu, a zpřístupňuje je tak zajímavým způsobem čtenáři. Příběh… Přejít na celý popis

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný Poznejte recept na úspěch podle Arnolda Schwarzeneggera! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Poutavý úvod do buddhismu od předního buddhologa Donalda S. Lopeze nabízí odborný a zároveň jasný pohled na buddhismus, jeho praktikování, učení a školy. Mísí se v něm pronikavá analýza s poutavým vyprávěním příběhů. Lopez objasňuje společné rysy a rozdíly mezi hlavními tradicemi buddhismu, a zpřístupňuje je tak zajímavým způsobem čtenáři. Příběh buddhismu se zaměřuje na praktikování buddhismu v současnosti a ukazuje, proč byl a zůstává tak přitažlivý po mnoho století a v tolika kulturách včetně té naší. Lopez začíná své vyprávění popisem stvoření a uspořádání buddhistického vesmíru a vypráví příběh Buddhova života, utkaný z vláken historie, legend a dogmat (což je také tradiční postup v buddhistické literatuře). Vysvětluje důležité pojmy jako dharma zahrnující náboženskou praxi a meditační techniky a sangha společenství mnichů, mnišek a laiků, kteří následují Buddhovo učení. Na závěr se autor noří do smyslu osvícení jako cesty k realizaci našeho pravého já a osvobození se od utrpení. Kniha Příběh buddhismu je doplněna doslovem, bohatým glosářem, rejstříkem a rozsáhlou bibliografií (včetně knih vydaných v ČR a SR) a je jako celek důkladným zprostředkováním pohledu na buddhistickou tradici. Ať už jste praktikující buddhista, student religionistiky nebo obojí dohromady, tento výstižný úvod do učení, praxe a historie buddhismu bude vaším neocenitelným průvodcem.

Sdílet 0

Nakladatel
Barrister & Principal
Rozměr
125 x 190 x 20
isbn
978-80-87474-72-3
Počet stran
368
datum vydání
5.10.2012
ean
9788087474723
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Tina registrovaný uživatel

    Musela jsem si přečíst knihu z povinné četby na regionalistiku a buddhismus se mi zdál jako nejmenší zlo, a navíc, že se třeba i něco dozvím. Nakonec, jsem ráda, že jsem si vybrala právě tento směr a tuto knihu. Dílo je psáno zajímavě a nenucenou formou. Navíc, člověk, který má o buddhismu téměř nulové pojetí (jako já), se dozví hodně zajímavých faktů.

    Kniha, Barrister & Principal, 2012, 9788087474723

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda