Obr z mlhy - Mytická postava obřího sériového vraha se po letech opět objevuje
Obr z mlhy - Mytická postava obřího sériového vraha se po letech opět objevuje - Jérôme Loubry Nedostupné

Obr z mlhy - Mytická postava obřího sériového vraha se po letech opět objevuje

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste. Březen 2013: Opuštěné předměstí s chátrajícími domy. Z nízkého šedivého nebe padají provazy deště a propůjčují Detroitu ještě bezútěšnější nádech. Z noci se vynořují postavy v kuklách a se samopaly a rozrážejí dveře jednoho z rozpadajících se obydlí. Policejní razie. Dlouho hledaný podezřelý sedí na židli uprostřed místnosti bez světel. Neklade odpor. Naopak – skoro jako by přítomnost policistů přivítal. Z jeho úst vychází jen dvě slova: „Pomozte mi.“ Kdo je tajemný Obr, jehož mohutný stín na město dopadal více než patnáct let a budil ze sna děti i jejich rodiče? A co vyděsilo pronásledovaného zločince natolik, aby se bez odporu vydal policii? Když se v Detroitu po letech znovu začnou ztrácet děti, musí se policejní veterán Stan Mitchell spojit s mladou inspektorkou Sarah Berkhampovou, aby se mezi starými i současnými případy pokusili najít souvislost. Oba je ale tíží minulost, a než se postaví děsivému Obrovi, budou muset čelit vlastním démonům.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
Vydání
1
isbn
978-80-7625-188-5
Počet stran
256
datum vydání
26.08.2021
ean
9788076251885
Vazba
Knihy - vázané
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzana Špringlová registrovaný uživatel

    Četli jste od autora Útočiště? Pak vás tenhle kousek nesmí minout! Obr z mlhy je kraťounká kniha plná napětí, zvratů a skvělých popisů jak prostředí, postav, tak různých situací. Už i anotace slibuje setkání s mytickým obrem obrovských rozměrů, který vraždí dětí. V knize se střetávají dvě časové linie. Rok 1998, kdy je nalezeno tělo malého chlapce, a pak rok 2013, kdy vyšetřovací tým dopadá tohoto nelítostného vraha a snaží se při výslechu zjistit jakékoliv podrobnosti a detaily z jeho řádění. Ale to se nedaří. Tento francouzský spisovatel si hraje s naší myslí každou jednotlivou stránku. Máme zde dva detektivy Sarah a Stana, oba mají své osobní démony. Trochu už mě to přestává bavit. Detektivové, co mají problémy s alkoholem, léčí se s nějakou jinou závislostí, někdo jim umřel a oni se s tím nedokážou vyrovnat. Mám na vás otázku – existuje vůbec thriller, kde tohle není? Kde je vyšetřoval pozitivně naladěný člověk, co je na světě rád? Když se vrátíme k Obrovi – ten příběh je tak strašně čtivý! Krátkost celého svazku v kombinací s touhle čtivostí má však za následek to, že knihu přečtete za den bez mrknutí oka. Což je škoda, protože je to fakt dobré. Svěží, plné zvratů a rychlých spádů v každé stránce.

    Kniha, Metafora, 2021, 9788076251885

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Po velmi originálním ÚTOČISTI, ze kterého jsem si sedla na zadek, jsem věděla, že chci číst vše, co tento autor napíše. Jeho styl mi neskutečně sedí. Už když jsem brala tuto útlounkou knihu do rukou, věděla jsem, že zde se zklamání konat nebude! Obálka se moc povedla a příběh v knize ještě víc! „Bylo nebylo v jedné zapadlé vsi stvoření, jemuž se říkalo Obr z mlhy. Přicházel vždy v noci, když měsíc zastřely mraky a domy olizovala vlhká mlha, unášel děti, které pak už nikdy nikdo nespatřil.“ Tato stará pověst celý příběh doprovází a naši dva sympatičtí vyšetřovatelé duo S+S Stan a Sarah se pouštějí za honbou sériového vraha Obra z mlhy. Oba dva s příběhem něco spojuje, Stan již jednou v minulosti v roce 1998 po Obrovi z mlhy pátral, ale neupěl… a teď v současnosti (rok 2013) když se nám Obr z mlhy vrací na scénu je vyšetřováním pověřena Sarah a Stan ji pomáhá. Pro oba je to řešit případ, kde umírají děti složité – Stan má dvě děti a Sarah se o ně pokoušela, ale doteď se nezadařilo. Příběh není jen o vyšetřování, hodně se zde dozvíme o minulosti, ale i o současnosti obou hlavních vyšetřovatelů – mám ráda, když se o hlavních hrdinech dozvím i něco z jejich soukromí. Nevím, jak to autor dělá, ale jeho příběh byl i tentokrát velmi čtivý, dech beroucí, nervy drásající, šokující… četla jsem s otevřenou pusou, a než jsem ji stihla zavřít, příběh skončil! Nenudila jsem se ani na vteřinu! Moc doporučuji všem thrillerovým fanouškům! Moc se těším na další knihu, kterou autor napíše.

    Kniha, Metafora, 2021, 9788076251885

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora