Malazská Kniha 5 - Půlnoční vlny
Malazská Kniha 5 - Půlnoční vlny - Steven Erikson Nedostupné

Malazská Kniha 5 - Půlnoční vlny

Součástí série: Malazská Kniha padlých 5. díl z 10

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Malazská Kniha Padlých (5). Po desetiletích válčení je pět kmenů Tiste Udur konečně sjednoceno pod vládou nesmiřitelného hirotského krále-zaklínače. Ale mír byl vynucen za strašlivou cenu - byla uzavřena smlouva se skrytými silami, jejichž motivy jsou přinejlepším podezřelé a přinejhorším smrtelně nebezpečné. Na jihu zatím rozpínavé království… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Malazská Kniha Padlých (5). Po desetiletích válčení je pět kmenů Tiste Udur konečně sjednoceno pod vládou nesmiřitelného hirotského krále-zaklínače. Ale mír byl vynucen za strašlivou cenu - byla uzavřena smlouva se skrytými silami, jejichž motivy jsou přinejlepším podezřelé a přinejhorším smrtelně nebezpečné. Na jihu zatím rozpínavé království Leder, nenasytné a chladnokrevné, spolklo všechny méně civilizované sousedy. Jeho lid upírá lačné pohledy k severu na bohaté a vydatné země a pobřeží Tiste Edur. Zdá se, že pod dusivou tíhou zlata či ostřím meče Edurové musí padnout. Alespoň tak to předpověděl osud. Jak se blíží shromáždění, mající dojednat klíčovou smlouvu mezi oběma národy, probouzejí se prastaré síly. Nadcházející zápas dvou civilizací je totiž pouze bledým odrazem mnohem vážnější, prapůvodní bitvy - střetu se stále otevřenou ranou staré zrady a touhy po pomstě hluboko v srdci. Tiste Edur - lidé Trulla Sengara - věří, že nejtemnější touhy ducha přinášejí vlny od jihu a tyto vlny přicházejí o půlnoci... Válka a zrada, magie a mýty, to vše se střetává v této senzační páté kapitole úžasné Malazské knihy Padlých Stevena Eriksona.

Sdílet 0

Nakladatel
Talpress
Rozměr
130 x 200 x 44
jazyk
čeština
Počet stran
736
Vydání
1
isbn
978-80-7197-276-1
Vazba
měkká vazba
datum vydání
1.03.2009
ean
9788071972761

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Shira009 registrovaný uživatel

    Půlnoční vlny pro mě byly velkým překvapením. Steven Erikson opustil nám známé prostředí a vydal se na cestu časoprostorem na jiný kontinent a do jiné doby. Čtenáři je tak předložen neuvěřitelně spletitý příběh, který staví především na komplexních ( trojrozměrných) hrdinech. Ti jsou vedeni svými vlastními pohnutkami, proto na pozadí střetu dvou rozdílných kultur probíhá i velké množství osobních příběhů, dramat a tragédií. Největší prostor dostávají zejména bratři Sengarové na straně Edurů, jejich protipólem jsou bratři Beddiktů. Každý z nich je unikátní individualitou, nesoucí si své vlastní touhy, prohry, vítězství a démony. Charakter každého z nich je vykreslen tak dokonale, že tomu zkrátka věříte. Autor i tentokrát do příběhu zakomponoval velké množství emocí, velké bitvy, intriky, touhy, beznaděj, magii, lásku, nenávist, šílenství a zradu. Smrtelné hry bohů a smrtelníků jedou na plné obrátky a na povrch vyplouvá řada tajemství. Heroické dějové linie jsou tentokrát odlehčeny neodolatelně komickým příběhem Tehola Beddikta a jeho sluhy Buga, což k mému překvapení opravu funguje. Už dlouho jsem se takhle nenasmála. Jejich dialogy jsou jedním slovem prostě geniální. Steven Erikson opět dokázal, že kvalitní dark fantasy není mrtvé.

    Kniha, Talpress, 2009, 9788071972761

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora