Encyklopedie faleristiky
Encyklopedie faleristiky - Zbyněk Miloš Duda Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

První část publikace přináší podrobnou úvodní stať, ale především obsahuje ojedinělý výčet bezmála tisícovky zlatníků, stříbrníků, klenotníků, ozdobníků, emailérů, dílen, manufaktur a poté i průmyslových podniků, ražeben a mincoven, které jsou spojeny s tvorbou a uměleckořemeslnou výrobou řádů, medailí, vyznamenání, plaket a odznaků, a to nejen v… Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 21. dubna 2024 budete mít dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny v České republice ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

První část publikace přináší podrobnou úvodní stať, ale především obsahuje ojedinělý výčet bezmála tisícovky zlatníků, stříbrníků, klenotníků, ozdobníků, emailérů, dílen, manufaktur a poté i průmyslových podniků, ražeben a mincoven, které jsou spojeny s tvorbou a uměleckořemeslnou výrobou řádů, medailí, vyznamenání, plaket a odznaků, a to nejen v tradičním prostoru střední Evropy, ale prakticky celého světa.

Druhá část knihy je s první nedílně propojena podrobným vypracováním slovníku odborných pojmů a výrazů, který rovněž v několika stech heslech vůbec poprvé v české odborné literatuře v této celistvosti mapuje tuto nevšední vědní disciplínu.

Text i výběr vzácných obrazových dokumentů od historika a teoretika umění, výtvarníka a faleristy Zbyňka M. Dudy (1951) vznikal desetiletí, je bohatě ilustrován jak jednotlivými řádovými odznaky, tak především jejich mistry-výrobci (firemními logy, mistrovskými značkami, puncy i četnými adresami rodinných podniků a dílen).

K celkovému ilustrativnímu doprovodu přináleží soubor unikátních kabinetních a pohlednicových fotografií, představujících evropskou panovnickou, aristokratickou, vojenskou, církevní, diplomatickou, vědeckou a uměleckou elitu, dekorovanou nejvyššími řádovými odznaky a vyznamenáními.

Sdílet 0

Nakladatel
Libri
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
isbn
978-80-7277-585-9
datum vydání
3.10.2022
ean
9788072775859

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda