Elantris
Elantris - Brandon Sanderson Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Elantris bývala výstavním městem s nádhernými paláci, jejichž vysoké věže zářily do daleka. Obyvateli tohoto města bývaly bytosti, o nichž se v sousedních sídlech věřilo, že jsou bohy. Krom fascinujícího vzhledu to byly i jejich magické schopnosti, pro něž je vyhledávali lidé z blízkého i dalekého okolí Arelonu. Vše bylo nádherné až do chvíle, kdy… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Elantris bývala výstavním městem s nádhernými paláci, jejichž vysoké věže zářily do daleka. Obyvateli tohoto města bývaly bytosti, o nichž se v sousedních sídlech věřilo, že jsou bohy. Krom fascinujícího vzhledu to byly i jejich magické schopnosti, pro něž je vyhledávali lidé z blízkého i dalekého okolí Arelonu. Vše bylo nádherné až do chvíle, kdy město zasáhl Reod - kletba, která zničila všechnu nádheru i kouzlo, pokryla místo páchnoucím slizem a z obyvatel udělala bytosti ani mrtvé ani živé... Čtenář je udržován v napětí až do samého závěru a teprve až v poslední kapitole dojde k očekávanému odkrytí tajemství prokletého města. Elantris je nádhernou fantasy pohádkou plnou napětí, záhad, duchovních hodnot a lásky.

Sdílet 0

Nakladatel
Talpress
Rozměr
130 x 200 x 36
datum dotisku
20.09.2022
ean
9788071976523
Počet stran
624
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
datum vydání
1.01.2017
isbn
978-80-7197-652-3

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Šárka Vimrová registrovaný uživatel

    Elantris pro mě byla zajímavá v tom, že převážnou část knížky absolutně netušíte kam ten děj spěje. V jiných knížkách postupně odhadujete jednotlivé konflikty, které by mohly nastat, ale tady ne. Naprosto ve zkratce knížka pojednává o přeměně na zombie a sociálním dopadu této přeměny. Dějem provází tři hlavní postavy: Raoden: nadějný princ Raoden, kterému je všechno odebráno, když ho postihne Raod a je tedy vhozen do Elantris, města zombie, kde je ponechán vlastnímu osudu. Odhaluje, že život v Elantris je úplně jiný, než si lidé venku myslí. Snaží se pomoct obyvatelům v Elantris k lepšímu životu. Chvilku se mu to vlastně i daří, ale pak BOOM. Sarene: neobvyklá princezna, která přijíždí uzavřít politický sňatek s princem Raodenem. K tomu ale nedojde, protože je princ prohlášen za mrtvého. I tak však Sarene získává postavení u dvora, a její průbojná osobnost ji nutí zavrtat se do místní politiky a života. Jakožto žena není vnímána jako inteligentní, čehož využívá do poslední kapičky. Je fascinována Elantris a v jednu chvíli dokonce naváže tak trochu vztah s jednou z místních mrtvolek. Hrathen: má nejpitomější jméno, které jsem si musela vygooglit. Jedná se o příslušníka nepřátelské církve, který přichází obrátit místní no svou víru. Během tří měsíců, protože to je reálný cíl. Nejvýznamnější roli má v této knize tyčka. Let that sink in. A to je asi tak všechno, čím vám můžu knížku přiblížit, aniž bych prozradila něco zásadního. Knížka se mi líbila, možná bych ocenila aby byla o pár stránek kratší, ale nijak zásadně mi to nevadilo. Pokud máte rádi fantasy a Sandersona, dejte tomu šanci.

    Kniha, Talpress, 2017, 9788071976523

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Strakošová registrovaný uživatel

    Jedna z prvnich fantasy,ktere jsem cetla. Nadchla mne.

    Kniha, Talpress, 2017, 9788071976523

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora