Koncept

Koncept - neuveden Nedostupné
Značka
ADC Blackfire
Vazba
hry
Rozměr
280 x 283 x 60
Obtížnost
Střední
Délka hry
40 min
Počet hráčů
4-12
Od věku
10 let
jazyk
čeština
ean
5425016922606
Kategorie
Hry » Stolní hry » Deskové hry

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Hra, ve které neexistují slova a vládnou obrázky a indicie.
Ve hře Koncept je vaším cílem uhodnout slova naznačená pomocí nápovědy ze symbolů - konceptu.

Na začátku doprostřed stolu položte hrací plán tak, aby na něj všichni hráči viděli a pohodlně dosáhli. Zamíchejte balíček karet konceptů a položte ho lícem dolů vedle hracího plánu. Vytvořte hromádky dvojitých vítězných bodů a jednoduchých vítězných bodů. Do misky dejte figurky a kostičky – cenné nástroje při tvorbě nápovědy! Vytvořte týmy, nejlépe ze sousedících hráčů.

Karty Konceptu obsahují slova a fráze tří stupňů obtížnosti - lehké, těžké a výzva. Pro první hry doporučujeme používat jen jednoduchá slova. Fráze z obtížnosti výzva již vyžadují od všech hráčů skutečně dokonalé zvládnutí hry.
Tým si vytáhne horní kartu konceptu a vybere si slovo nebo frázi ze seznamu na kartě, kterou budou ostatní hráči hádat. Jako první umístěte na hrací plán figurku hlavního konceptu (otazník) a poté další kostičky stejné barvy pro naznačení celého hlavního konceptu. Pokud chcete, můžete umístit další figurky a kostičky stejné barvy (viz příklady) a upřesnit tak hlavní koncept.

První hráč, který příslušné slovo nebo frázi uhodne, získá jeden dvojitý žeton vítězných bodů (v ceně dvou bodů) a každý hráč z týmu, který dané slovo nebo frázi k uhodnutí zvolil, získá jednoduchý žeton vítězných bodů (v ceně 1 bodu).
Poté si další dva hráči ve směru hodinových ručiček kolem stolu vytáhnou novou kartu a zvolí si slovo, které ostatní hádají.
Jaké je to komunikovat beze slov? A kolik symbolů člověk potřebuje k vyjádření jedné myšlenky? To si mohou hráči vyzkoušet pomocí hry Koncept. Hry, kde neexistují slova a kde vládnou obrázky a indicie

Jakmile si hráči rozeberou všech dvanáct žetonů dvojitých vítězných bodů, hra končí. Vítězí hráč nebo hráči, kteří získali nejvíce vítězných bodů.

Obsah balení:
1 hrací plán se symboly
110 karet
2 herní přehledy
1 miska na uskladnění
39 žetonů
47 plastových figurek
česká a slovenská pravidla
(karty jsou pouze v českém jazyce)
 

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček ML registrovaný uživatel

    Trochu jiny pristup pro vysvetleni hadaneho spojeni pomoci predem definovanych pojmu. Vyzaduje se znacna schopnost abstrakce.

    Hra, ADC Blackfire, , 5425016922606

  • 3 z 5 hvězdiček Erika registrovaný uživatel

    Zvláštní hra, která mě osobně nenadchla. Vysvětlovat pojem z kartičky pomocí hrací desky mi vůbec nešel. A z druhé strany, kde bych měla pojem uhádnout jsem byla taky dost marná. Znám ale lidi, které hra velice baví a rádi se k ní vrací.

    Hra, ADC Blackfire, , 5425016922606

  • 4 z 5 hvězdiček Lukáš registrovaný uživatel

    Originální nápad i pro introverty, co v jiných podobných hrách (aktivity) se stydí mluvit/předvádět apod. Tady se pojmy z kartiček vysvětlují bezeslov. Škoda jen, že soutěžní mód je tu trochu navíc. Spíš je to aktivita než hra, co by měla mít vítěze.

    Hra, ADC Blackfire, , 5425016922606

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda