Žilní vstupy E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Celobarevná publikace je rozdělena do tří částí a je doplněna bohatou obrazovou dokumentací (více než 110 instruktivních obrázků a tabulek). První část se v úvodu věnuje historii cévních vstupů a základním informacím o cévním systému a hemodynamice. V dalších kapitolách je probrána problematika aplikace léků a výživy do žilních vstupů s… Přejít na celý popis

Máš ISIC / ALIVE? Dáme ti slevu 7 %, ale jen chvíli! S průkazem ISIC / ALIVE teď na našem e-shopu ušetříš 7 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Celobarevná publikace je rozdělena do tří částí a je doplněna bohatou obrazovou dokumentací (více než 110 instruktivních obrázků a tabulek).

První část se v úvodu věnuje historii cévních vstupů a základním informacím o cévním systému a hemodynamice. V dalších kapitolách je probrána problematika aplikace léků a výživy do žilních vstupů s důrazem na riziko paravazace a její prevence. Rovněž jsou zmíněny požadavky na materiálové zabezpečení, nezbytné pro zavádění žilních vstupů. V této části jsou také uvedeny současné poznatky o ultrazvukové, skiaskopické a elektrokardiografické navigaci při zavádění žilních vstupů. Podrobně jsou rozebrány možnosti vstupů do žilního řečiště, včetně alternativních přístupů.

Druhá část je věnována dostupným střednědobým a dlouhodobým žilním vstupům. V jednotlivých kapitolách jsou probrány klasické tunelizované centrální žilní katétry, intravenózní porty, periferně zavedené centrální žilní katétry i midline katétry. Speciální pozornost je zaměřena na ošetřování žilních vstupů. V závěru této části jsou definovány požadavky na pracoviště, které zavádí střednědobé a dlouhodobé žilní vstupy.

V poslední části jsou nejprve uvedeny a podrobně rozebrány indikace jednotlivých střednědobých a dlouhodobých žilních vstupů, především jejich využití v onkologii, při aplikaci parenterální výživy, v intenzivní péči a u vybraných stavů, kdy je žilní vstup dlouhodobě nezbytný. V závěru jsou zmíněny etické a psychologické aspekty spojené s problematikou žilních vstupů.

Klíčová slova: střednědobé a dlouhodobé žilní vstupy, intravenózní port, periferně zavedený centrální žilní katétr (PICC), ultrazvuková navigace, aktivní přístup k zavedení žilního vstupu.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
184
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 332 Kč Nápověda