Specifika účetnictví a oceňování v zemědělství E-kniha
Specifika účetnictví a oceňování v zemědělství - Dana Dvořáková Nedostupné

Specifika účetnictví a oceňování v zemědělství E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Stěžejní část publikace je věnována účetnictví v zemědělství dle českých účetních předpisů. V této části publikace jsou analyzovány především jednotlivé přístupy k ocenění biologických aktiv a možnosti jejich účetního zachycení. Prvořadá pozornost je věnována způsobům kalkulace vlastních nákladů ve sdružené výrobě rostlinného i… Přejít na celý popis

Neutrácejte za poštovné | Je tu DOPRAVA ZDARMA! Neutrácejte za poštovné! Do čtvrtka 21. března 2024 (včetně) za vás zaplatíme poštovné my! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Stěžejní část publikace je věnována účetnictví v zemědělství dle českých účetních předpisů. V této části publikace jsou analyzovány především jednotlivé přístupy k ocenění biologických aktiv a možnosti jejich účetního zachycení. Prvořadá pozornost je věnována způsobům kalkulace vlastních nákladů ve sdružené výrobě rostlinného i živočišného charakteru (která je v zemědělství velmi častá) a jejich kritickému zhodnocení. Kalkulace vlastních nákladů ve sdružené výrobě je stále otevřeným problémem účetní teorie i praxe. V návaznosti na ocenění biologických aktiv následuje výklad jejich účetního zobrazení v členění na zobrazení živočišné a rostlinné výroby v dlouhodobých a oběžných aktivech a kritická analýza variantních přístupů k účetnímu zobrazení, včetně doporučení pro účetní praxi a ilustračních příkladů. Závěr výkladu každé části je věnován požadavkům českých předpisů na vykazované informace v příloze k účetní závěrce a dalším doporučením na vykazování informacío dané oblasti.

Další část publikace je zaměřena na mezinárodní přístupy k účetním zobrazení zemědělské činnosti, specificky pak zejména na úpravu oceňování, klasifikace a vykazování informací o biologických aktivech dle mezinárodního standardu účetního výkaznictví IAS 41 – Zemědělství. I v této části je provedena analýza požadavků standardu, doplněná o ilustrační příklady. Výsledkem analýzy je návrh účetních modelů, které navazují na požadavky standardů, umožňují jejich naplnění a zároveň přináší uživatelům relevantní informace, které omezí nejistoty a rizika spojená s hodnocením účetní jednotky.

V závěru publikace je provedena komparace přístupů k oceňování, účetnímu zobrazení a k vykazování účetních informací podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a podle českých účetních předpisů. V návaznosti na provedenou analýzu jsou nastíněny další možné cesty zlepšení českých účetních předpisů.

Sdílet 0

Nakladatel
Wolters Kluwer
jazyk
čeština
Počet stran
148
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda