Shermany dobývají Evropu

Autor David Render

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Průměrná životnost nového důstojníka tankové jednotky v Normandii se v roce 1944 odhadovala na necelé dva týdny. David Render byl čerstvým absolventem vojenské akademie v Sandhurstu, když ho poslali do Francie, aby nastoupil k veteránské tankové jednotce, která už několik let bojovala s „Pouštními krysami“ (7. tanková divize) v… Přejít na celý popis

Doprava do Zásilkovny ZDARMA! Až do 21. dubna 2024 budete mít dopravu do jakéhokoliv výdejního místa Zásilkovny v České republice ZDARMA! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Průměrná životnost nového důstojníka tankové jednotky v Normandii se v roce 1944 odhadovala na necelé dva týdny. David Render byl čerstvým absolventem vojenské akademie v Sandhurstu, když ho poslali do Francie, aby nastoupil k veteránské tankové jednotce, která už několik let bojovala s „Pouštními krysami“ (7. tanková divize) v severní Africe. Když se pět dní po invazi připojil k eskadroně Sherwood Rangers Yeomanry, boji ostřílení muži, kterým měl velet, nepředpokládali, že by tam vydržel dlouho. Ovšem během následujících týdnů urputných bojů, v nichž se víc než devadesát procent jeho kolegů, tankových velitelů, stalo oběťmi, jeho schopnost vyváznout z nesčetných bojových střetů nezraněný tato očekávání popřela. Díky tomu získal ve své eskadroně přezdívku „Neodvratný pan Render“.

David Render vypráví svůj pozoruhodný příběh, zahrnující všechny velké události posledního roku druhé světové války v západní Evropě, od invaze v Normandii až po pád Německa. Je to příběh o přežití, kamarádství a schopnosti obstát a být považován za vůdce v boji.

Sdílet 0

Nakladatel
Omnibooks
jazyk
čeština
Počet stran
263
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vyprávění veterána, který zažil hrůzy války, podané popravdě i s nadhledem. Asi proto, že válku zažil jako mladý a bezstarostný. Čtivě napsané. Bez zbytečných patriotických vzletných řečí a balastu a okázalého hrdinství. Cílem totiž bylo...přežít do dalšího dne v tom pojízdném "kotli na Tomíky" . Příběhů o tankistech je poskrovnu, tento patří k těm velmi velmi dobrým. Na německé straně se to někdy nedá číst, formace pro obdiv k nacismu je tam hluboce zakořeněná. Tento Brit však nic podobného z druhé strany neřeší. Syrově líčí boj v Normandii a pokračování až dokonce války, smrt čeká všude, štěstí nepřeje každému.

    Kniha, Omnibooks, 2020, 9788088274384

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 179 Kč Nápověda