Sbírka kostí

Autor Kathy Reichs

E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

ČTYŘI NEOBVYKLÉ PŘÍPADY „SBĚRATELKY KOSTÍ“ TEMPE BRENNANOVÉ Soubor čtyř různorodých povídek doplňuje románovou sérii o soudní antropoložce Tempe Brennanové. Dočteme se o jejím úplně prvním případu z doby, kdy Ameriku začal strašit AIDS, ale také o zabité studentce v jezeře, vyšetřování záhadné smrti na Mount Everestu a konečně o dívce, která… Přejít na celý popis

Puzzlemánie Máte rádi puzzle? DINO teď přináší PUZZLEMÁNII se slevou 50 % online i v prodejnách Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

ČTYŘI NEOBVYKLÉ PŘÍPADY „SBĚRATELKY KOSTÍ“ TEMPE BRENNANOVÉ

Soubor čtyř různorodých povídek doplňuje románovou sérii o soudní antropoložce Tempe Brennanové. Dočteme se o jejím úplně prvním případu z doby, kdy Ameriku začal strašit AIDS, ale také o zabité studentce v jezeře, vyšetřování záhadné smrti na Mount Everestu a konečně o dívce, která lovila hady na Floridě.

Kosti v kapse zavedou soudní antropoložku Temperance Brennanovou k jezeru v blízkosti tepelné elektrárny, kde se v tašce najdou ostatky pohřešované studentky. Kdo mohl mít zájem na smrti této ochránkyně zvířat? Někdo z ekologických aktivistů? Nebo se jí potřeboval zbavit někdo z univerzity? Anebo je všechno ještě úplně jinak…

V povídce Kosti z močálu odjede Tempe na dovolenou za svou kamarádkou ornitoložkou na Floridu. Jenže kosti, jež objeví v těle pětimetrové krajty tmavé, nepatří žádnému ptáku, ale člověku – mladé sportovkyni, která přemnožené hady lovila. A tak se Tempe, která jen nerada poslouchá příkazy, pouští do nebezpečného pátrání, jež ji zavede do nejhlubších mokřadů v Everglades.

Kosti na ledu uspokojí i ty nejnáročnější milovníky vysokohorského horolezectví. Tempe vyšetřuje úmrtí mladé ženy na Mount Everestu. Co se stalo jen pár desítek metrů pod vrcholem nejvyšší hory světa? Podivné poranění ukazuje na násilnou smrt – a Tempe musí vynaložit hodně námahy a důvtipu, aby rozluštila nehezké tajemství.

První kosti odpoví čtenářům na často kladenou otázku, jak to všechno začalo. Po zmizení lékaře Keithe Millikina se detektivové Rinaldi a Slidell obracejí na mladou doktorandku Brennanovou, aby jim pomohla identifikovat ohořelé tělo. Analýza ostatků odhaluje šojující fakta – a Tempe zjišťuje, že práce v terénu je mnohem zajímavější než zkoumání starodávných kostí na univerzitě..

Kathy Reichs je stejně jako její nejznámější literární postava Temperance Brennanová soudní antropoložkou. Narodila se v Chicagu, kde získala doktorát z filozofie na Severozápadní univerzitě. Nyní je profesorkou antropologie na Severokarolínské univerzitě v Charlotte, působí střídavě v Charlotte a Montrealu a často spolupracuje jako znalkyně při soudních líčeních.

Proslavila se hned svým prvním románem Přijdu tě zabít, který v roce 1997 získal Ellisovu cenu. I další svazky knižní série o „sběratelce kostí“ doktorce Brennanové byly velmi úspěšné a dočkaly se překladů do řady jazyků. Česky jich dosud vyšlo osmnáct, naposledy Svědectví kostí. Televizní seriál Sběratelé kostí, jehož je spisovatelka producentkou, má celkem již dvanáct sezon.

Spolu se svým synem Brendanem napsala Kathy Reichs pro mládež pětici románů a sbírku povídek o dobrodružstvích teenagerky Tory, blízké příbuzné proslulé soudní antropoložky, jež se v českém vydání jmenují Virus, Poklad, Šifra, Únos a Zúčtování a Stopa.

Více informací naleznete na

www.kathyreichs.com

http://twitter.com/KathyReichs

www.facebook.com/kathyreichsbooks

Sdílet 0

Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
333
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora