Rusko-ukrajinské vztahy: Mýty a skutečnosti E-kniha
Rusko-ukrajinské vztahy: Mýty a skutečnosti - Milan Syruček Nedostupné

Rusko-ukrajinské vztahy: Mýty a skutečnosti E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Aktualizované vydání knihy Milana Syručka, dlouholetého novináře se specializací na zahraniční politiku. Původní text vznikl jako reakce na události, které eskalovaly v roce 2015, na jaře 2022 ho autor doplnil o skutečnosti posledních let, které vyústily ráno 24. února ruským útokem na Ukrajinu. Příčiny dlouhodobé rusko-ukrajinské krize je však… Přejít na celý popis

Satoši Jagisawa: Dny v knihkupectví Morisaki Knihy dokáží vyléčit na stonající srdce i duši... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Aktualizované vydání knihy Milana Syručka, dlouholetého novináře se specializací na zahraniční politiku.

Původní text vznikl jako reakce na události, které eskalovaly v roce 2015, na jaře 2022 ho autor doplnil o skutečnosti posledních let, které vyústily ráno 24. února ruským útokem na Ukrajinu. Příčiny dlouhodobé rusko-ukrajinské krize je však nutné hledat v dávné minulosti a pochopení dlouhodobých sporů není jednoduché.

„Obě země, Ukrajinu a Rusko, znám od roku 1956, mnohokrát jsem tam pobýval, zamiloval jsem si celý kraj od karpatských hor po jakutské. Stejně tak jsem si oblíbil lidi, kteří tam žijí, a jak se říká, v potu tváře dobývají svůj vezdejší chléb. Řeč však není o přátelství, bavíme se o konfliktu, který s tím nemá nic společného. Přerostl rámec jakéhokoliv přátelství, protože je svou podstatou nepřátelský – a nejen vůči lidem obou zemí, ale také vůči ostatnímu světu, a zvláště pak Evropě.

Bezprostřední rozbuškou byl kyjevský Majdan, ale jak to tak bývá, kořeny je třeba hledat hluboko v historii. Není to snadné hledání. Historie vůbec, a zvláště historie obou států, je obestřena mnoha mýty.

Mýty rusko-ukrajinských vztahů přepisují dějiny. Tím přepisují současnost. A budoucnost? Povede v „tupik“ – slepou uličku, nebo se přece jen najde přijatelné východisko? Pro Ukrajinu, pro Rusko, pro celou Evropu?“

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Úvahy a eseje
Témata
Kyjev
Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora