Příběhy vašeho života

Autor Ted Chiang

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kultovní sbírka sci-fi povídek, která se stala předlohou filmu Příchozí Ted Chiang s pronikavou inteligencí a nápaditostí zkoumá, co to znamená žít ve světě, který je poznamenán hlubokou nejistotou, ale zároveň nás naplňuje nekonečným úžasem. Jaké je to razit si z vrcholku babylonské věže cestu vzhůru nebeskou klenbou, tvrdou jako žula? Co když… Přejít na celý popis

Trace: Vzpomínky forenzního specialisty Jestli něco fanoušci drsné, surové a syrové mangy Brutal potřebují, tak je to její spin-off série Trace! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kultovní sbírka sci-fi povídek, která se stala předlohou filmu Příchozí

Ted Chiang s pronikavou inteligencí a nápaditostí zkoumá, co to znamená žít ve světě, který je poznamenán hlubokou nejistotou, ale zároveň nás naplňuje nekonečným úžasem.

Jaké je to razit si z vrcholku babylonské věže cestu vzhůru nebeskou klenbou, tvrdou jako žula? Co když je veškerá naše matematika založena na elementární chybě a 1 + 1 nerovná se 2? Jak se domluvit s mimozemšťany, kteří se dorozumívají jazykem, jenž přesahuje naše vnímání reality?

Odpovědi na tyto i další otázky se snaží nalézt první sbírka amerického mistra povídek.
–––
Chiang kombinuje strhující příběh s meditací o povaze vesmíru, bytí, času a prostoru.
— The New York Times

Příběhy vašeho života jistě můžeme číst jako filozofující sci-fi, jaké známe od Isaaca Asimova, ale rozhodně to neznamená, že působí jako dílo z dávných dob. Je to sbírka veskrze moderní, melancholicky transcendentální a prodchnutá lidskou inteligencí, která mluví přímo ke čtenáři.
— China Miéville, autor románu Nádraží Perdido

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
349
datum vydání
1.01.2021
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Pokud pominu autorovu obšírnou popisnost a nutnost neustálého vyhledávání výrazů na Wikipedii, tak musím říct, že tuhle bláznivou, filozofickou, jízdu jsem si užil a po čase jsem si zvykl i na to bolení hlavy. Je zvláštní, že i když jsem toho spoustu nechápal, tak pointa se vždycky nějak vyvrbila a zjevila se velice jasně.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 13 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Myšák registrovaný uživatel

    Film nebyl špatný, na jednu stranu má i poutavý příběh. Ovšem není to nic, co by Vás ohromilo.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Honza registrovaný uživatel

    Hoodně hustej film. Nečekla jsem a byl jsem opravdu překvapený, že mě film po celou dobu nedal klid. Napínavé až do konce. Jednoznačně skvělý příběh.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Monika registrovaný uživatel

    Velmi zajímavý film o komunikaci s mimozemstani. I když bych volila jiný způsob učení naší řeči, myslím, že by tohle nebylo moc efektivní. Ale jinak krásně natočeno. Máte pocit, že tam jste s nimi, krásná atmosféra.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka registrovaný uživatel

    Příchozí byly inzerováni jako film roku krátce po uvedení do kin, což není u sci-fi úplně časté. A opravdu jsem během filmu, měla pocit, že nic tak dobrého jsem dlouho neviděla. Ke konci se můj dojem trochu pokazil, něco mi nedávalo smysl, ale po skončení filmu, když jsme si o něm povídali s mužem, to všechno secvaklo dohromady znovu a dojem mimořádného filmu se vrátil. Příchozí jsou opravdu krásný chytrý a dojemný kus s fantasticky krásnými obrázky, nejen pro milovníky sci-fi.

    Film, Bontonfilm, 2018, 8596978581402

  • 5 z 5 hvězdiček Terezie Skalická registrovaný uživatel

    Velmi dobrý film, ač jsem to vůbec nečekala. Děj postupuje velmi svižně, zvláště na začátku. Jasně že jde o setkání s mimozemšťany - alespoň to je rámec filmu. Ale ta podstata filmu pojednává o setkání s námi samými. Vynikající herecké výkony. Jednoznačně doporučuji shlédnout, a to i tehdy, pokud nevyhledáváte žánr sci-fi.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka registrovaný uživatel

    jeden z nejlepších filmů (nejen sci-fi) posledních let. Film u kterého jsem měla už v průběhu pocit, že něco tak dobrého jsem neviděla ani nepamatuju.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika registrovaný uživatel

    Jsem velký odpůrce sci-fi. Prostě mě nebaví, ale tohle mě tedy překvapilo. Film byl parádní, uvěřitelný. Mám ráda oba herce v hlavních rolích. Nemám co vytknout.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

  • 5 z 5 hvězdiček Lukáš Macák registrovaný uživatel

    Zajímavý počin. My čekáme, že mimozemšťani budou automaticky vypadat stejně, mluvit stejnou řečí, používat stejná písmena... a co když ne? Hodně pěkný film.

    Film, Bontonfilm, 2017, 8596978578242

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda