Praktické dětské lékařství E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Cílem editorů a autorů monografie není nahradit učebnici pediatrie a dalších oborů, kniha je prakticky zaměřená a reflektuje každodenní lékařskou praxi. Zahrnuje celou šíři problematiky dětského a dorostového praktického lékařství. V obecné části jsou zahrnuta témata jako organizace primární péče v pediatrii v České republice, management ordinace,… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Cílem editorů a autorů monografie není nahradit učebnici pediatrie a dalších oborů, kniha je prakticky zaměřená a reflektuje každodenní lékařskou praxi. Zahrnuje celou šíři problematiky dětského a dorostového praktického lékařství. V obecné části jsou zahrnuta témata jako organizace primární péče v pediatrii v České republice, management ordinace, posudková problematika, preventivní prohlídky, předoperační vyšetření, očkování, péče o novorozence a kojence, včetně rizikových novorozenců, problematika školních dětí a specifická péče o dorostence.

Práce praktického dětského lékaře přesahuje i do jiných oborů, proto jsou ve speciální části zařazeny kapitoly věnované jednotlivým klinickým oborům (kardiologie, gastroenterologie, endokrinologie, hematologie, pneumologie, neurologie, genetika, dermatologie, revmatologie, ortopedie, psychiatrie, oftalmologie, infektologie a další).

Čtenář se seznámí s moderními diagnostickými a terapeutickými postupy u nejčastějších diagnóz, včetně diferenciální diagnostiky. Samostatné kapitoly se věnují farmakoterapii a akutním stavům.

Editorsky knihu vedla MUDr. Alena Šebková, předsedkyně Odborné společnosti praktických dětských lékařů ČLS JEP, společně s místopředsedou této společnosti MUDr. Zdeňkem Zímou. Autory jsou praktičtí lékaři pro děti a dorost s dlouholetou praxí v oboru.

Kniha je určená především praktickým lékařům pro děti a dorost, ale i klinickým pediatrům, lékařům spolupracujících oborů a čerpat z ní mohou i medici.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
616
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 842 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora