Obřad

Autor Carmen Mola

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Seznamte se, Elena Blancová – přes den policejní inspektorka pronásledovaná minulostí, v noci femme fatale se slabostí pro grappu a karaoke. Se svým týmem musí vyřešit nebývale brutální vraždu ženy, která měla těsně před svatbou. K podobně rituálnímu zločinu došlo i před sedmi lety, jenže pachatel si dosud odpykává trest. Existují tedy dvě… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Seznamte se, Elena Blancová – přes den policejní inspektorka pronásledovaná minulostí, v noci femme fatale se slabostí pro grappu a karaoke. Se svým týmem musí vyřešit nebývale brutální vraždu ženy, která měla těsně před svatbou. K podobně rituálnímu zločinu došlo i před sedmi lety, jenže pachatel si dosud odpykává trest. Existují tedy dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je uvězněn nevinný. Ve strachem svíraném Madridu to začíná vřít a Elenu čeká nejedna horká chvilka.

Sdílet 0

série
Případy Eleny Blancové 1. díl z 2
Další ze série
1. Obřad
2. Purpurová síť
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Světové detektivky
Nakladatel
Kniha Zlín
jazyk
čeština
Počet stran
352
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 15 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Barunka reader Uživatel aplikace KDčko

    Výborný thriller... Každou chvíli jsem přemýšlela kdo je vrah, ale nedopátrala jsem se, na konci vše do sebe krásně zapadlo. Některé momenty se mi fakt dělalo blbě, ale to přece každý hledá...Těším se na druhý díl.

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

  • 3 z 5 hvězdiček Jana Hlinecká registrovaný uživatel

    Celá atmosféra knížky je taková temná, hutná…To se mi líbilo. Zajímavé pro mě bylo prostředí španělské policie, resp. zvláštní jednotky. Vyšetřování má trochu jinou dynamiku, než jsem zvyklá. Autoři zabrousili i na pole závažnějších témat jako je rasismus, rozdílnost kultur, korupce, schopnost vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka… Kamenem úrazu pro mě byly postavy, hlavně tedy obě ženské postavy. Inspektorka Elena Blancová si nese trauma ze ztráty syna, své trable řeší popíjením grapy a promiskuitou. Proč zase tenhle zajetý vzorec, proboha? No, a její tvrďácká kolegyně Chesca, která je rozzlobená na celý svět, mi také moc k srdci nepřirostla. Celkově se ale knížka četla dobře, čtenáři krimi si přijdou na své. Myslím, že i přes své výhrady budu zvědavá na pokračování. Ačkoliv byl případ vyřešen, jsou otevřené různé otázky, které bych měla ráda zodpovězené.

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Elena Blancová – svérázná inspektorka má před sebou nelehký úkol. V Madridu byla zavražděna mladá žena, která měla těstě před svatbou. Naprosto stejná vražda se stala již před sedmi lety a její pachatel je momentálně ve vazbě. Má to na svědomí nějaký napodobitel anebo ve vězení sedí nevinný muž? Tento thriller mě opravdu bavil. Od prvních řádků je příběh čtivý, má to spád. Neustále přibývají teorie o tom, kdo je vrahem, a nakonec přijde nečekané rozuzlení. Vraha jsem tentokrát vůbec neodhadla. Krátké kapitoly dodávají na akci, je to příběh plný napětí v nezvyklém prostředí Madridu. Inspektorka Elena je opravdu svérázná a osobitá, a navíc skrývá své osobní tajemství. Její postava mi neskutečně sedla, nejraději bych s ní zašla do baru na skleničku grappy a probrala její trápení…. Tato kniha je první díl ze série, nikoho tak nepřekvapí otevřený konec. Já bych nejraději hned sáhla po dalším dílu a pokračovala ve čtení, protože mě zajímá, jak to bude dál. Kromě samotné zápletky se tu řeší i mnoho dalších témat, jako je rasismus, zodpovědnost, rodinná ztráta. Kniha nás tak donutí i zamyslet se nad jinými věcmi, než jen nad samotnou vraždou a pachatelem. Příběh by snad měl v budoucnu mít i seriálovou podobu a já věřím, že mu bude slušet. Musím ještě zmínit obálku, která je jednoduchá, výstižná (později v ději pochopíte její význam), a která mě hned zaujala. Ponořte se do rituálních vražd a následujte kroky inspektorky Eleny…

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

  • 2 z 5 hvězdiček Jana Šimečková registrovaný uživatel

    Z této knihy jsem rozpačitá - obálka ji prezentuje jako naprostou bombu. Ano, zajímavé je, jakým způsobem vrah zabíjel, proč se zaměřil na jednu rodinu a také to, že mu policie skočila na lep. Originální je také zaměření na španělskou romskou menšinu a na darknet. Co ale nechápu je chování policistů - to má být elitní jednotka? Čím elitní? Vůbec se mi jejich jednání nelíbilo ani po profesní, natož po osobní stránce.

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

  • 4 z 5 hvězdiček Daniela Peřinová registrovaný uživatel

    Napínavá detektivka z Madridu

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

  • 3 z 5 hvězdiček Kristýna Kotlánová registrovaný uživatel

    Před nedávnou dobou jsem dočetla knihu Obřad. Hned na začátek mě přivítalo prostředí Španělska, nová místa a postavy. Tato kniha však nebyla úplně bez chyb - alespoň mého názoru a o svoje postřehy jsem se chtěla s vámi podělit. Již od počátku a párkrát během toho, co se kniha odehrávala jsem si všimla nepřirozených reakcí postav. Jednou se tam nějaká postava hroutila a pak byla hned v pořádku, to jsem nechápala a bylo to zbytečně uspěchané. Nestává se mi to moc často, ale v knize jsem našla i pár chyb, co se překladu týče. Samozřejmě to do knihy nezasahuje, ale i tak. Autorka zde pracovala s zajímavým konceptem vražd, jak vám již napovídá - rituální vraždy. Takových knížek jsem moc nečetla a tady to bylo pojato vážně zajímavě. Mělo to své grády a i napětí, autorka rozhodně věděla jak zamotat pořádně děj, kdy jste si pak nebyli jistí ničím. Co však mi vadilo, bylo i to, že nějaké vedlejší postavy mohly mít větší prostor a i lepší konec, s některými autorka vždy končila moc rychle jakoby se chtěla jich rychle zbavit. Všechno bylo celkově moc uspěchané. Autorka mohla klidně zvolnit, takhle to na mě nezanechalo ten nejlepší dojem. Avšak paradoxně však musím říct, že i přes nedostatky se mi kniha líbila. Mohla jsem se svým způsobem “zatoulat” po Španělsku, kde se celá detektivka odehrála. Docela dobře šly i zapamatovat jména postav a když s nimi autorka nekončila rychle, nějaké jsem si i oblíbila. Tuhle detektivku bych neřadila úplně vysoko, za mě to byl průměr. Ale někomu by se kniha mohla líbit určitě.

    Kniha, Kniha Zlín, 2023, 9788076624542

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 329 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora