Královna Alžběta II. E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách. Královna Viktorie si vysloužila titul babičky Evropy, zatímco královna Alžběta II. se stala babičkou Spojeného království a Commonwealthu… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách.

Královna Viktorie si vysloužila titul babičky Evropy, zatímco královna Alžběta II. se stala babičkou Spojeného království a Commonwealthu. Nejdéle sloužící panovnice v dějinách zasvětila svůj život rodině, svému lidu i širší rodině národů. Přes mnohé překážky a překvapení, které ji během vlády potkaly, vždy oddaně sloužila své zemi a trpělivě přihlížela dějinám, jež se kolem ní utvářely -, často s jiskrou v oku. Představovala jistotu v dobrých i zlých časech, vždy připravená slavit i projevit soucit. Její život kopíroval cestu Británie v dobách války i míru. Zbožňovaná a nesmírně populární Alžběta II. se zapíše do dějin jako možná nejvýznamnější britská královna.

Poutavá, zasvěcené biografie oceňovaného spisovatele a historika Andrewa Mortona, autora knih Elizabeth & Margaret: Důvěrný svět královských sester a Diana: její skutečný příběh, vás zavede do zákulisí a odhalí královnu i celý její svět.

Sdílet 0

Nakladatel
XYZ
jazyk
čeština
Počet stran
464
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    Kniha je vyprávěna poutavě a velmi lidsky. Text na me působil dojmem, že si autor nic nepřikrášoval a nesnažil se popsat Královnu za každou cenu jen v dobrém. Život Alžběty II. byl rozhodně zajímavý a neotřelý. Andrew Morton zaznamenal nezajímavější události a nezameřil se jen na politiku. Naopak nás nechává nakouknout do zákulisí života královské rodiny, což jsem velmi ocenila. Nejde tak o knihu, která by pouze shrnovala jak se Alžběta II. podílala na chodu Velké Británie, ale popisuje ji jako dítě, ženu, královnu, matku a opět Královnu. Myslím, že si ani neumíme představit, jak byl život pro samotnou Alžbětu těžký. Musela toho spoustu obětovat.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076832787

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh jedné nejznámější ženy na světě – britské Královny Alžběty II. Jako malá ani nepomyslela na to, že by mohla být královnou, chtěla žít na venkově, mít hodně koní, psů a dětí. Osud to však viděl jinak a po abdikaci strýce, a poté po brzké smrti svého otce, nastoupila na trůn v pouhých 25 letech. Své povinnosti se zhostila se ctí. Její život nám přibližuje příběh sepsaný Andrew Mortonem. Jelikož sleduji seriál Koruna a ráda se dozvím nové informaci o královské rodině, po této knize jsem sáhla s nadšením a nezklamala. Právě díky seriálu Koruna mi všechno do sebe krásně zapadlo, v mnoha případech jsem se dozvěděla další nové příběhy a situace. Ale nebojte, i když seriál nesledujete, vše je popsáno jasně a přehledně a vy se ponoříte do života známé panovnice. Andrew Morton je autorem známé šokující knize o princezně Dianě. I v této knize je znát, jakou si s přípravou dal práci. Veškeré citace jsou doložené odkazy (a že jich není málo). Je to psáno velice čtivě, poutavě, a hlavně také lidsky, díky tomu máte k celé královské rodině blíž. Kniha je doplněna o spoustu fotografií ze života královny. Najdete zde známé i méně známé příběhy a historky. Ač jsme to nečekala, kniha mě několikrát dojala až k slzám a já si její čtení opravdu užila. Tato kniha je pro všechny fanoušky Královny Alžběty II., ale také pro ty, kteří o ní mnoho neví a chtějí proniknout do „tajů“ královské rodiny.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076832787

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Hlinecká registrovaný uživatel

    Ačkoliv nejsem skalním fanouškem královské rodiny, osobnost královny Alžběty je natolik fascinující, že jsem neodolala a v nepřeberném množství publikací, které o Alžbětě a celé její rodině vychází, jsem sáhla právě po této. Knížka zachycuje život Alžběty od jejího narození až po 70. výročí její vlády. Jsou zde zmiňována všeobecně známá fakta i věci, které až tak v širokém povědomí nejsou. Když se Alžběta narodila, nikdo nepředpokládal, že by se mohla stát královnou. Přesto bylo zřejmé, že se jedná o výjimečné děvčátko, které postupně vyrostlo ve výjimečnou ženu. Její život nebyl procházkou růžovou zahradou, musela překonat různé obtíže, ale všech svých úloh se zhostila s pokorou a grácií. Knížku jsem nečetla na jeden zátah, není to úplně odpočinkové čtení. Text obsahuje spoustu informací. Ale určitě jsem se u čtení nenudila. Naopak jsem si to moc užívala. Autor čerpá z různých zdrojů, které jsou v textu citované. Dostáváme tak představu, jak na Alžbětu pohlíželi různí lidé, kteří měli možnost se s ní v různých etapách jejího života setkat. Vše je napsáno bez příkras a snahy o hledání senzací… Co se mě hodně bavilo, bylo prohlížení fotografií.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076832787

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka Kallyova registrovaný uživatel

    Mám ráda královskou rodinu, vlastně mě celý ten svět okolo téhle tématiky fascinuje, koukala jsem na Korunu na Netflixu, sledovala vlastně obě svatby v televizi a vůbec se asi považuji za fanouška monarchie. Knihu o mé nejoblíbenější člence Lilibeth jsem si tedy nemohla nechat ujít. Spoustu věci dnes už dohledáte na internetu, ale i tak mě popis jejího pozoruhodného příběhu několikrát pobavil údaji, o kterých jsem neměla ani tušení. Jedinou kaňkou je pár gramatických chyb, které se zjevně nepodařilo odchytit před vydáním. Byť knížka není obsáhlá, obsahuje vše podstatné a pokud ještě váháte nad nějakým vánočním dárkem, mě jako fanouška Comonwealthu by rozhodně potěšila.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788076832787

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 389 Kč Nápověda
Další knihy autora