Francouzská revoluce - Sieyes E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Přežít. Nehrdinské slovo, které však jedinečně vystihuje jednoho z nejvýznamnějších vůdců Francouzské revoluce. Tichošlápek, krtek, chytrý havran, mrchožrout. I tak říkali ústavnímu teoretikovi, bez kterého by možná nepadla Bastila. Jeho proslulý pamflet “Co je třetí stav?” zformoval počátky revoluční ideologie. Poté se usadil v “bahně” Konventu,… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Přežít. Nehrdinské slovo, které však jedinečně vystihuje jednoho z nejvýznamnějších vůdců Francouzské revoluce. Tichošlápek, krtek, chytrý havran, mrchožrout. I tak říkali ústavnímu teoretikovi, bez kterého by možná nepadla Bastila. Jeho proslulý pamflet “Co je třetí stav?” zformoval počátky revoluční ideologie.

Poté se usadil v “bahně” Konventu, v geometrickém parlamentním středu, aby si nikoho neznepřátelil. Vždy se přidal k většině, aby ho aktuální vítěz nemohl zlikvidovat. I proto unikl gilotině, a nakonec se dožil požehnaného věku. Hlasoval pro popravu Ludvíka XVI., přežil Marata, Dantona i Robespierra.

Byl to on, který ve skutečnosti dostal k moci Napoleona Bonaparta. Nikdy nebyl závratně bohatý, ale ani uboze chudý. Jako horký nůž máslem prošel temným obdobím francouzských dějin, aby se na sklonku života vrátil z exilu jako slavné konstituční orákulum.

Životopis abbého Sieyese z pera publicisty a badatele Vladimíra Vokála může sloužit jako nekompromisní zrcadlo politické současnosti.

Sdílet 0

Nakladatel
MplusV
jazyk
čeština
Počet stran
168
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 145 Kč Nápověda