Doteky okamžiku E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Výpravný fotografický pocitopis Fotografka, cestovatelka a dokumentaristka Petra Doležalová přináší sbírku kouzelných okamžiků, lidských osudů a náhodných setkání na nádherných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Výpravný fotografický pocitopis

Fotografka, cestovatelka a dokumentaristka Petra Doležalová přináší sbírku kouzelných okamžiků, lidských osudů a náhodných setkání na nádherných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 10 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Jiří Valšuba registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Je to asi nejkrásnější knížka, kterou jsem za posledních mnoho let četl. Málokterá dovede tak hluboce oslovit. Je to soubor těch nejúžasnějších fotografií z nádherných míst naší planety provázaný tak upřímnými osobními zážitky a pocity z neopakovatelných okamžiků, kdy k nám promlouvá mnohdy ještě neposkvrněná příroda tím nejniternějším jazykem. Čtenář má pocit, že je toho sám součástí a každý zázrak prožívá spolu s autorkou. Nedovedu si představit krásnější dárek pro někoho blízkého.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Alena Š. registrovaný uživatel

    Nádherné fotografie a poutavý text spolu s dojmy a zážitky z míst, kam se každý jen tak nepodívá, dělá z této obrazové knihy věc, která Vám doma opravdu nesmí chybět. Dále bych ráda zmínila opravdu krásnou grafickou úpravu a pojetí celé publikace. Dávám nejvyšší hodnocení a vřele doporučuji každému.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta V. registrovaný uživatel

    Krása schovaná v každém okamžiku. Má tolik vůní, barev i chutí, kolik jsme jich schopni vstřebat… Ano, tento text velmi dobře vystihuje tuto nádhernou knížku. To není cestopis, to je okouzlení z míst, kterými nás autorka provází a otevírá dokořán dvířka naší fantazii. Ta krása je totiž na každé stránce této poetické zpovědi. Kéž by bylo takových knížek více. Děkuji.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Jak se dá zachytit okamžik tak, aby se ho člověk mohl dotknout? Odhoď mysl, najdeš duši – to mi blesklo hlavou, když jsem viděla fotku na titulní stránce. Má všechno. V téhle knížce je vůbec všechno; všechno souvisí se vším a každý s každým. Děje, cesty, lidé. Země, voda, vzduch. Záměry, myšlenky, činy. Jediný pohled na jedinou fotku – zasníte se a vstoupíte do bezčasí. Pocit následuje pocit. Všechno je ničím a nic se stává vším. Prostoupí Vás zvláštní forma klidu, nadhledu i vhledů. Znova objevujete sami sebe. Sami jsme tím, co celý život hledáme. Jsme Dotekem okamžiku. Když se začtete, stanete se součástí Petřiných prožitků. Vnímáte národy, jejich zvyky i rituály. Vcítíte se do krajiny, řek i kamenů, stromů i písku. Provázanost světa i jeho zdánlivá velikost se smrsknou do poznání, že všichni splýváme s jedním. S přírodou, naší první i poslední učitelkou. Ona nám ukazuje, jak se smrt rodí ze života. Jak se z konců stávají začátky. Jak se odevzdat životu. Autorka se Vám pokradmu stane průvodkyní do okamžiku vlastního bytí. Je to tak nádherná knížka, že se její cesta stane i Vaším cílem.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Hanka Jenčová registrovaný uživatel

    Knihu jsem právě jedním dechem dočetla. Nááááádhernáááá :-). Spolu s autorkou jsem se znovu přenesla do děje jejích zážitků, filmů a míst, že úplně na mne dýchlo moře, džungle a exotika. Všechny filmy Escape to nature znám, knížka je moc hezky doplňuje. Mne samotné se při čtení této knížky vybavily moje vlastní zážitky z cestování a potápění. Jen je neumím takhle krásně nafotit a už vůbec ne o nich tak s citem, poučením, informacemi a emocemi napsat. Dokonalé fotografie a vyprávění Doteků okamžiku je intenzivní zážitek pro ty, kteří v podobných místech sami byli stejně jako pro lidi, kteří se s autorkou do těchto míst podívají jen přeneseně. Krááááásnééé. Kniha Doteky okamžiku autorky Petry Doležalové má významné místo v mojí knihovně i v mojí duši. Děkuji :-) Hanka Jenčová

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Alena Plášková registrovaný uživatel

    Naprosto mimořádná kniha, která mne okouzlila krásnými fotografiemi i poutavým vypravováním. Vřele všem doporučuji jako nádherný dárek, který určitě každého potěší.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Dáša registrovaný uživatel

    Opravdu mimořádná knížka, byla jsem z ní nadšená. Je plná nádherných fotografií a příběhy, které autorka prožívá, pohladí po duši a vtáhnou čtenáře do míst, kam by se jednou určitě sám rád podíval. Koupi této knížky všem vřele doporučuji.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Křeček registrovaný uživatel

    Na knihách mám rád tu trochu tajemna určenou naší představivosti. Krásné fotografie v knize Doteky okamžiku rozehrávají desítky příběhů a společně s texty čtenáře vedou dalekými kraji, aniž by vyprávění bylo prvoplánové či nějak strojené. Kniha není obyčejný cestopis, pokud hledáte je pár zajímavostí a fotek z výletu, hledejte jinde. Pokud ale chcete kromě cestopisných zajímavostí i poetiku a estetickou hodnotu, toto je kniha pro vás. Cílem této knihy není znalost z doslechu, cílem je zážitek. A přesně to se autorce povedlo.

    Kniha, CPress, 2020, 9788026431190

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 389 Kč Nápověda