Do temnoty E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Osobní vyprávění českého vojáka, ve kterém otevřeně líčí své osudy od motivace pro vstup do armády přes náročný výcvik a půlroční nasazení na základně v Afghánistánu až po boj s těžkou nemocí po návratu domů… Kniha nepřináší líčení superhrdiny, jde v prvé řadě o příběh člověka. Zachycuje jeho zrání – od nadšeného kluka ve vyzrálého muže-vojáka,… Přejít na celý popis

Michala Ries: Zadrž dech Nenávidí její pokřivený odraz. Mohl by milovat její skutečné já? Co se stane, když ji dožene minulost, před kterou chtěla utéct? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Osobní vyprávění českého vojáka, ve kterém otevřeně líčí své osudy od motivace pro vstup do armády přes náročný výcvik a půlroční nasazení na základně v Afghánistánu až po boj s těžkou nemocí po návratu domů… Kniha nepřináší líčení superhrdiny, jde v prvé řadě o příběh člověka. Zachycuje jeho zrání – od nadšeného kluka ve vyzrálého muže-vojáka, který musel projít řadou profesních, ale i životních zkoušek, překonat nástrahy, které mu osud vmetl do cesty, a najít sám sebe.

„Přáslavický borec. Rod a krev se nezapomíná. Vždyť to znáš.“
Podplukovník M. B.

„Autor seznamuje čtenáře se svojí životní cestou hovorovým vojenským stylem, což dává celé knize vysokou autenticitu.“
Jan Čurda, šéfredaktor časopisu Válka REVUE


Praporčík Bc. Pavel Stehlík, veterán z Afghánistánu. V současné době slouží u Společného operačního centra Ministerstva obrany na Generálním štábu Armády České republiky. Studiem mezinárodních vztahů a evropských studií na Metropolitní univerzitě v Praze a soudobých dějin – orální historie na Univerzitě Karlově se připravuje na svoji další kariéru. Snaží se tak nepromarnit druhou šanci, kterou dostal. Má rád knihy, jídlo, airsoft a lidi, kteří si na nic nehrají.


Část ceny z každé prodané knihy bude věnována na charitativní pomoc vojenským veteránům.

Sdílet 0

Nakladatel
CPress
jazyk
čeština
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 28 hodnocení čtenářů

24× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    Pavel je hrdina, neskutečně silný a nakonec dojemný příběh. Kniha obsahuje obrázkové přílohy cca 10 stran.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Barbora J. registrovaný uživatel

    Koupila jsem ji příteli k Vánocům, nicméně první, kdo ji přečetl, jsem byla já... :D četla se suprově, nemám co vytknout. Vyloudí jak úsměv na tváři, tak slzy dojetí... Za nás skvělá volba!

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Katka registrovaný uživatel

    Uzasna knizka prectena jednim dechem. Pavel je jedinecny clovek s usmevem na tvari a dodavajici cloveku silu.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 4 z 5 hvězdiček Katka registrovaný uživatel

    Jelikož mám vojáky v rodině, toto téma mě velice zajímá. Super napsaná kniha, kde nechybí ten lidský pohled na věc. Líbilo se mi, že v knize se prolínal jak osobní život, tak to jak se dostal k této práci a jak se vůbec dostal do mise, potažmo jak to tam probíhalo. Hned po mém přečtení si knížku půjčilo i pár známých a knížka se jim velice líbila. Vše co tam je popsané je srozumitelné i pro lidi, kteří se v této sféře nepohybují.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 4 z 5 hvězdiček Pavla registrovaný uživatel

    Pro mě něco jako pro věřícího Bible ❤️

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Jakub Chuchma registrovaný uživatel

    Přečteno jedním dechem, spousta osobních příběhů. Z mé strany spousta nadšení.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Josef Albrecht registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetl doslova na jeden nádech. Vyprávění Stehlíka jak se dostal do Armády ČR, mise v Afghánistánu a jeho boj s nemocí a následný návrat zpět k armádě, je dech beroucí. Smekám předním klobouk. Moc rád bych poznal osobně autora knihy. Kdo si knihu koupí, určitě bude z některých pasážích naměkko.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Adéla registrovaný uživatel

    Zpověď českého vojáka v Afghánistánu je přesný popis knihy. Ale není celá od začátku do konce jen o misi tam. Je to ucelené vyprávění, které vás provede jednotlivými částmi Pavlova mladého života. Od rozhodnutí kam po gymplu - přes přijímač ve Vyškově, pak vysokou - s přechodem k jednotce (do Přáslavic), speciální výcviky s přípravou na misi, přes vojenský dril, pochody, nutnou automatizaci veškerých činností. Přes niterní pocity a vztahy s mámou a tátou. Se spolužáky. S kolegy vojáky. S vyššími hodnostmi. Vlastně je to celé o snu jednoho malého kluka... A pak přijde odlet na šestiměsíční misi v Afghánistánu (2010). S hvízdajícími raketami nad PRT Logar (základna Shank), s neustálými poplachy a sprintem do krytů, s patrolami do kopců, kde pod každým kamenem můžete čekat nástražný výbušný systém a za každým křovím Talibánce. Až po návrat domů, zpátky, ke snadno dostupné studené a čisté vodě, k rodině a kamarádům. Tyto desítky stránek jsem zhltla za dva dny, abych došla k další části knihy. V ní jde taky o boj, ale o boj o holý život. Když se mladý, pětadvacetiletý aktivní voják, co se sotva vrátí z náročné mise, musí postavit tváří v tvář rakovině a s tou musí zabojovat - a taky svůj boj vyhrát! A pak se ještě vrátit do aktivní služby. Protože tuhle práci a svůj život miluje - a díky podpoře všech kolem něj a své vlastní vnitřní síle to zvládne. Tím se cyklus uzavírá. Úplně jiná kniha, než na co jsem byla dosud zvyklá - možná je to tím, že je opravdu od jednoho z českých kluků.. a je to forma deníku, takového rozhovoru k tobě, čtenáři, popisem, abychom pochopili, že to fakt nebylo sezení na prdeli někde za ostnatým drátem s opancéřovanými vozidly, v bezpečí. K tomu, aby se vrátil domů a musel bojovat sám, dál. Ale vlastně ne sám (Kniha není pořád vážná, jsou v ní pasáže, kde se usmějte, kde držíte palce a kde na vás dýchne lidská blízkost.) Na konci knihy je obrazová foto příloha.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Denisa registrovaný uživatel

    Tak tohle se moc povedlo. Čtivá kniha, která mě opravdu bavila a myslím, že zaujme i lidi, kteří nemají k tomuto tématu úplně blízko.

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Četla se skvěle

    Kniha, CPress, 2014, 9788026405153

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda