Děti Nového světa E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Sbírka povídek Děti Nového světa zavádí čtenáře do blízké budoucnosti, v níž hrají technika, počítače, sociální sítě a virtuální realita tu nejdůležitější roli, roli mnohem významnější než lidská interakce a vztahy obecně. Hrdinové příběhů žijí v utopickém světě, zdánlivě dokonalém, který člověku zajišťuje veškeré uspokojování… Přejít na celý popis

Oslavte Mezinárodní den knihy | Je tu DOPRAVA ZDARMA! Oslavte s námi Mezinárodní den knihy! Jsou tu dny DOPRAVY ZDARMA, během kterých za vás zaplatíme poštovné my! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Sbírka povídek Děti Nového světa zavádí čtenáře do blízké budoucnosti, v níž hrají technika, počítače, sociální sítě a virtuální realita tu nejdůležitější roli, roli mnohem významnější než lidská interakce a vztahy obecně. Hrdinové příběhů žijí v utopickém světě, zdánlivě dokonalém, který člověku zajišťuje veškeré uspokojování fyzických potřeb, ale zároveň vytváří závislost na technických výdobytcích moderní společnosti, v níž jedinci ztrácejí kontakt nejen sami se sebou, ale i se svými blízkými, s partnery, dětmi, se sousedy, a své frus­trace kompenzují vytvářením paralelních virtuálních světů a umělých vzpomínek, které se svou dokonalostí snaží zastřít bezútěšnou skutečnost. Alexander Weinstein prostřednictvím svých povídek tematizuje problematiku technologického vývoje a umělé inteligence, upozorňuje na jejich návykovost, hranice a slabiny, na malém prostoru dokáže postihnout směr, kterým se naše společnost ubírá, a vystavět dokonalý obraz světa, který nemusí být tomu současnému až tak vzdálený.

 

 

 

 

 

Alexander Weinstein vystudoval Indianskou univerzitu a v současnosti působí jako ředitel Institutu tvůrčího psaní na ostrově Martha’s Vineyard. Učí také na Univerzitě Siena Heights a Michiganské univerzitě. Ve svých přednáškách i v tvorbě se věnuje roli literatury a tvůrčího psaní ve 21. století a problematice narůstající závislosti na technologiích, které proměňují naši společnost. Svými texty a rozhovory přispívá do časopisů Rolling Stone a World Literature Today a výborů Best American Science Fiction & Fantasy 2017 a Best American Experimental Writing 2017. Je držitelem ocenění Sustainable Arts Foundation a jeho dílo získalo ceny Lamar York, Gail Crump, Hamlin Garland a New Millennium Prizes.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Meg registrovaný uživatel

    Sbírka povídek, která vás donutí se zamyslet. Autor píše velmi čtivě. Samozřejmě některé povídky jsou lepší než jiné, ale jako celek velice povedené.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072604012

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda