Dějiny Anglie: Tudorovci E-kniha

Dějiny Anglie: Tudorovci E-kniha

Součástí série: Dějiny Anglie 2. díl z 2

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Kniha předního anglického popularizátora historických témat Petera Ackroyda „Tudorovci“ navazuje na předcházející první díl Dějin Anglie a zahrnuje celé 16. století, plné převratných událostí a zvratů. Začíná nástupem Jindřicha VIII. na trůn a zevrubně přibližuje politické souvislosti jeho vlády v evropském měřítku stejně jako duchovní proudy… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha předního anglického popularizátora historických témat Petera Ackroyda „Tudorovci“ navazuje na předcházející první díl Dějin Anglie a zahrnuje celé 16. století, plné převratných událostí a zvratů. Začíná nástupem Jindřicha VIII. na trůn a zevrubně přibližuje politické souvislosti jeho vlády v evropském měřítku stejně jako duchovní proudy tehdejší doby, stojící ve znamení renesance a humanismu i zásadních změn v pojetí náboženství a víry. Seznamuje nás s tím, jak se tyto jevy projevovaly v politickém, kulturním, náboženském, ale i každodenním životě Angličanů. Svým způsobem nově a přehledně shrnuje, co je známo ze tří studií Alison Weirové – Šest žen Jindřicha VIII., Jindřich VIII.: Král a dvůr a Pád Anne Boleynové – a rozšiřuje naše znalosti dál na královy potomky – Marii, zvanou Krvavá, Eduarda VI. a Alžbětu I. – i na peripetie, jimiž za jejich vlády procházely anglické protestantství a mezinárodní vliv království, které pomalu, ale jistě kladlo základy ke svému pozdějšímu světovládnému postavení.

K neocenitelným přednostem knihy patří skutečnost, že je napsána s rozsáhlou odbornou erudicí, ale vyznačuje se rovněž velkou čtivostí. 

 

K čtivosti přispívá názornost líčení i řada historických legend a anekdotických historek zařazených do náležitých souvislostí a především autorův tvůrčí přístup, který z knihy dělá něco jako „Dějiny Anglie podle Petera Ackroyda“.

 

 

Peter Ackroyd se narodil 5. 10. 1949 v Londýně. Po studiích na Cambridge Clare College a na Yaleově universitě v New Haven ve státě Connecticut se věnoval psaní filmových a televizních recenzí, několik let působil jako literární redaktor v časopise Spectator. V současné době spolupracuje s deníkem The Times jako hlavní recenzent nebeletristické literatury.

Je nositelem významných cen za svá díla v oblasti beletrie, mimo jiné ceny Somerseta Maughama za román Fiktivní deník Oscara Wildea a Whitbreadovy ceny za román Hawksmoor. Na poli nebeletristickém byly oceněny jeho životopisy T. S. Eliota (Whitbreadova cena) a Thomase Morea (James Tait Black Memorial Prize).

Peter Ackroyd je od roku 1984 členem Královské společnosti pro literaturu a v roce 2003 mu byl udělen titul komtur Řádu Britského impéria.

Kromě řady beletristických prací je autorem obsažných biografií (Ezra Pound, T. S. Eliot, Dickens, Blake, Shakespeare, Thomas More) i stručných životopisů (Chaucer, Turner, Newton), knih věnovaných Londýnu, Albionu, řece Temži a rovněž „ryzímu městu“ Benátkám, z nichž některé už vydala různá česká nakladatelství.

 

Sdílet 0

série
Dějiny Anglie 2. díl z 2
Další ze série
1. Dějiny Anglie: Základy
2. Dějiny Anglie: Tudorovci
kategorie
E-knihy » Historie a military » Historie
Témata
Londýn
Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
498
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Lucie Varmužová registrovaný uživatel

    Kniha se mi velmi líbila,mám ráda dějiny.A mnohem víc je mám ráda když je umí někdo dobře sepsat i s humorem.

    Kniha, BB art, 2016, 9788075076298

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda