Dcery

Autor Lucy Fricke

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Martha a Betty, dvě nerozlučné kamarádky, které vyrážejí na nedobrovolnou cestu do Švýcarska. Na zadním sedadle jejich vozu sedí smrtelně nemocný otec jedné z nich. Má to být jeho poslední, definitivní cesta – Kurt hodlá ve Švýcarsku podstoupit eutanázii. Nakonec ale nic nedopadá tak, jak očekáváme. Všechno se v průběhu jejich cesty změní a nic už… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Martha a Betty, dvě nerozlučné kamarádky, které vyrážejí na nedobrovolnou cestu do Švýcarska. Na zadním sedadle jejich vozu sedí smrtelně nemocný otec jedné z nich. Má to být jeho poslední, definitivní cesta – Kurt hodlá ve Švýcarsku podstoupit eutanázii. Nakonec ale nic nedopadá tak, jak očekáváme. Všechno se v průběhu jejich cesty změní a nic už nebude jako dřív.
Lucy Fricke ve své knize vypráví o ženách, které zaskočil střední věk, protože ve svých očích nikdy nedospěly. Vypráví o loučení, jehož nezůstane ušetřen nikdo z nás. Vypráví o otcích, kteří odcházejí až příliš brzy.
V živých dialozích a s černým humorem vykresluje poněkud groteskní cestu na jih, přes Švýcarsko a Itálii až na osamělý řecký ostrov, a zároveň se nepozorovaně noří stále hlouběji do příběhů a osudů hlavních hrdinů. A její hlavní otázkou přitom není, odkud přicházíme, nýbrž jak jsme se ocitli tam, kde jsme a jestli vůbec vede cesta zpátky.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
kamarádky
Nakladatel
AKROPOLIS
jazyk
čeština
Počet stran
176
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh o dvou kamarádkách, které vyrážejí na nedobrovolnou cestu do Švýcarska. Nemocný otec Marthy tam chce podstoupit eutanázii. Nic však není tak, jak to vypadá a cesta se protáhne přes Itálii až do Řecka. Příběh o ženách, které zaskočil střední věk a o otcích, kteří odcházejí až příliš brzy. Tak tohle byla jízda, vážení! A to nejen tím, že to bylo road movie (které mám mimochodem moc ráda), ale ten příběh byl tak ze života, že Vás to prostě musí zasáhnout. Kniha je o převážně smutných tématech, jako je umírání, alkohol, eutanázie, osamělost, ale také o veselejších jako vztahy, rodičovství, mateřství a láska. Příběh je plný super hlášek, někdy vážných, někdy plných černého humoru. Při čtení se budete smát, budete plakat, budete cítit smutek i pochopení. Bylo tam tolik moudrých vět, že ač moc „nelepíkuju“, v knížce mám plno záložek, abych se k tomu mohla kdykoliv vrátit. Opět nechci škatulkovat, ale knížku bych doporučila spíše těm, co už mají něco odžito a lépe se tak v hlavních hrdinkách najdou, ale na druhou stranu to zase těm mladším může přinést v určitých věcech něco jako prozření :-) Za mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla, tolik emocí, co ve mně vyvolala, nemohla jsem se od ní odtrhnout a přečetla jsem ji na jeden zátah. Kolikrát jsem měla pocit, že bych si měla s Betty a Marthou sednout do auta a jet s nimi dál.

    Kniha, AKROPOLIS, 2020, 9788074702723

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 129 Kč Nápověda