Bez jména E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

William Wilkie Collins (8. ledna 1824 – 23. září 1889) byl anglický romanopisec, autor povídek a divadelních her. Přestože jeho tvorba zůstala ve stínu jeho slavnějšího přítele Charlese Dickense je Wilkie Collins velmi oblíbeným autorem, čemuž nasvědčuje i zvýšený zájem o jeho díla ze strany televizních a filmových producentů. Po mnohaleté pauze… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

William Wilkie Collins (8. ledna 1824 – 23. září 1889) byl anglický romanopisec, autor povídek a divadelních her. Přestože jeho tvorba zůstala ve stínu jeho slavnějšího přítele Charlese Dickense je Wilkie Collins velmi oblíbeným autorem, čemuž nasvědčuje i zvýšený zájem o jeho díla ze strany televizních a filmových producentů. Po mnohaleté pauze jeho knihy opět zaplňují regály v knihkupectvích.

Román ´No Name´ (Bez jména), odsouzený viktoriánskými kritiky jako nemorální, je dnes považovaný za dílo s mimořádným společenským vhledem, ukazuje Williama Wilkieho Collinse na vrcholu jeho literární tvorby. Je to příběh dvou sester, Magdalény a Norah, které po smrti svých milovaných rodičů zjistí, že jejich rodiče nebyli v době jejich narození manželé. Vyděděné a vyhnané ze svého domova se musí postarat sami o sebe a buď se smířit se svým neblahým osudem, nebo se rozhodnout získat zpět své bohatství jakýmkoli způsobem.

Romantický příběh se zajímavě rozvíjí a bude vás držet od začátku až dokonce.   

Kniha byla upravena i pro rozhlas, kterou vysílalo na BBC Radio 4 v šesti epizodách v roce 1989 - opakováno pro velký úspěch v roce 2013, 2019 a v září 2021.

Sdílet 0

Nakladatel
Splendidum družstvo
jazyk
čeština
Počet stran
398
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 210 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora