Annin útěk E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická návštěva míst, kde spolu s Annou bydleli, ale také cesta v čase, do vzpomínek na klíčové okamžiky jejich… Přejít na celý popis

Michala Ries: Zadrž dech Nenávidí její pokřivený odraz. Mohl by milovat její skutečné já? Co se stane, když ji dožene minulost, před kterou chtěla utéct? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Anna strávila víc než padesát let po Severinově boku. Jednoho dne se ale bez vysvětlení sebrala a odešla z domova. Po roce čekání Severino opouští ostrov Stromboli a vydává se svou ženu hledat. Tak začíná jeho putování po Sicílii, nostalgická návštěva míst, kde spolu s Annou bydleli, ale také cesta v čase, do vzpomínek na klíčové okamžiky jejich společného soužití. Během ní se Severino bude muset vypořádat nejen s mnoha překvapivými skutečnostmi o své nečitelné manželce, jež postupně vyplynou na povrch, ale i s přízraky mužů a žen, kterými se on a Anna mohli stát, kdyby jim okolnosti umožnily rozhodnout se v životě jinak. 
Mattia Corrente vystavěl na malém prostoru hluboký autentický příběh, který se díky vícehlasému vyprávění v několika časových rovinách postupně skládá jako mozaika a zanechává dojem, že přes všechny složitosti má každý doušek života svou jedinečnost a krásu.

Kniha vychází v překladu Sáry Rodové.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Anna a Severin spolu prožili téměř celý život. Jednoho dne Anna bez vysvětlení zmizí. Severino na ní dlouhou dobu čeká, a nakonec se rozhodne opustit ostrov Stromboli a vydává se na putování po Sicílii, aby našel svou ženu. Navštěvuje místa, kde spolu žili anebo zažili něco důležitého a potkává lidi, kteří mu pomáhají otevřít oči v tom, aby viděl, jaká Anna skutečně byla. To byla nádhera! Užívala jsem si každé slovo, každou větu, každé přirovnání. Byla jsem spolu se Severinem na jeho cestě, poznávala úžasná místa i zajímavé lidi, a hlavně pak jeho příběh, který prožil společně s Annou. Ač je tu určitý děj a vývoj, nečekejte žádnou velkou akci, ale spíše rozjímaní nad životem, úžasná životní moudra. Tím, že je to příběh ze života, v některých okamžicích se můžete třeba najít i Vy. Donutí Vás to zamyslet se nad svým vlastním životem, jestli žijete takový, jaký skutečně chcete žít. V knize je nejedno tajemství, které nás udržuje ve střehu. Chceme číst dál a dál, abychom odhalili, co se vlastně stalo, že Anna odešla. Vzpomínky tu máme jak pohledem Severina, tak i Anny a díky tomu si můžeme udělat ucelený obrázek a pochopit, co každý z nich prožíval. Autor přímo v textu přeskakuje z minulosti do přítomnosti, mohlo by se to zdát zmatené, ale naopak, je to skvěle promyšlené a přesně dávkované, aby si čtenář utvořil sám obrázek toho, co se kdy odehrálo a proč. Je to krásné, smutné, dojemné, ale místy i úsměvné. Příběh pohladí po duši. Je psán s lehkostí a s určitou pokorou. Ještě musím zmínit nádherně popsaná místa v Itálii. Nejradši bych se tam hned rozjela a putovala po stopách Severina.

    Kniha, Grada, 2023, 9788076252875

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 297 Kč Nápověda