Zdeněk Pohlreich uvařil zdravou kuchařku. Jaká je?

Sdílejte článek s přáteli Sdílet 215 Sdílet

Knihy Dobrovský

Zdeněk Pohlreich uvařil zdravou kuchařku. Jaká je? - titulní obrázek

Zdeněk Pohlreich je opět tady a musím říct, že je opět o krok napřed. Upřímně přiznává, že s postupujícím věkem a raketově nastartovanou kariérou tak trošku zapomněl sám na sebe a jedl, na co měl zrovna chuť. Jenže bylo na čase něco změnit.

Žádnou dietou se však trvalého výsledku nedoberete. Chce to celkovou změnu přístupu. Pohlreich však nejde cestou dnes možná módního, ale rovněž hysterického, vymezení „zdravých potravin“ ani jakékoliv bezmasé, bezmléčné či striktně bezlepkové diety, ale předkládá vše, co sám na jídle miluje – tedy skvělou chuť, výborný vzhled a dostatečnou nutriční hodnotu.

Čerstvé suroviny především

Gurmánské pokrmy jsou sestaveny s redukovanou kalorickou hodnotou a jejich příprava je snazší, než vypadá. Důraz je kladen hlavně na čerstvost potravin a použití kvalitních surovin, které tvoří naprostý základ a zaručují až 80% podíl na výsledku. Kniha je koncipovaná od snídaní, nápojů (myšleno „startovacími drinky“ a smoothie), přes malá jídla, polévky, saláty, hlavní jídla až po dezerty. Pokrmy se dále dělí na bezmasé, rybí, drůbeží, hovězí, vepřové, případně jehněčí a z plodů moře. Nelze opomenout kvalitní grafické zpracování kuchařky, kterou je radost vzít do ruky a „napást“ se i očima.

  • Lehká kuchyně

    „Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z…

    357 s DPH

    Skladem

    Četl(a) jsem

 

Osobně jsem vyzkoušela již několik receptů z této knihy a jsem naprosto nadšená. Mými favority se staly zeleninové koláče, které lze jíst teplé i studené a ať už použijete jakoukoliv náplň, budou vždy chutné. Skvělé jsou špagety s krevetami a fenyklem, batáty se smetanovým dipem, kuskus s pečenou zeleninou, zelená čočka s brokolicí a pancettou a treska v papilotě. Z dezertů je výborný čokoládový dort s chilli, kde spotřebujete pouhé 3 lžíce mandlové mouky, vynikající osvěžující lahůdkou „pro velké holky“ je žlutý meloun s proseccem a tak trochu netradiční je sorbet z červených paprik.

Zdravě a přitom jednoduše

Příprava jídel je snadná, většina receptů obsahuje velmi malé množství ingrediencí. Uvítala jsem hojné používání cuket, nad kterými jsem ještě v létě lomila rukama, co s nimi proboha budu při letošní nadúrodě dělat. Cena knihy odpovídá dvěma běžným meníčkům ve fast foodu, ale užitná hodnota je nesrovnatelně větší – najdete-li zde své oblíbené recepty, užijete si daleko více. V knize najdete na 87 skvělých lehkých receptů, s nimiž dostane vaše vaření zcela jiný rozměr. Životní krédo Zdeňka Pohlreicha je zdravý rozum a umění žít, rovnováha ve všem, co v životě děláme. Zkuste to a uvidíte, a začněte třeba hned u vaření.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 215 Sdílet

Související knihy

25 prodejen odběr Zdarma