Zachráníš mě ráno je mrazivý thriller, v němž popisy vražd nahrazují myšlenky vraha

Zachráníš mě ráno je mrazivý thriller, v němž popisy vražd nahrazují myšlenky vraha - titulní obrázek

Malé floridské městečko Torrance obchází vrah a obyvatelé se bojí, kdo bude další na řadě. Thriller známé autorky Joy Fieldingové vás napne až do konce.

Někde číhá vrah

Místní považují Torrance za nudné. Když se ale přistěhuje doktor Crosbie a záhy kvůli místní sexbombě opustí svou ženu Sandy, je to pro obyvatele vítané rozptýlení. Brzy poté ale zmizí nadějná a krásná studentka Liana. Když je nalezena mrtvá, na Torrance dopadne strach. Šerif John má tušení, že jednou vraždou to neskončí a jeho pocit se naplňuje ve chvíli, kdy se zjistí, že před časem už jedna dívka zmizela. Snaží se odpoutat od svých osobních problémů a své ženě, a především sám sobě, chce dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Vydává se tedy po stopě vraha.

Kniha

Každý se může stát obětí

Sandy, která pracuje jako učitelka, se mezitím snaží vypořádat s rozchodem s nevěrným manželem a to, že má ve třídě dceru milenky svého muže, jí to vůbec neulehčuje. Zároveň se snaží ochránit své děti, dospívající Megan a Tima. Megan se matčin dozor ale nelíbí. Právě prožívá první lásku a také zklamání z otcova odchodu.

Joy Fieldingová patří mezi moje oblíbené autorky a líbí se mi, že se vždy zaměřuje na ženy, které prochází nějakou krizí. Ani tento příběh není výjimkou. Ne náhodou jsou zde obětmi mladé ženy. Vše má své opodstatnění a autorka na konci knihy vysvětluje pohnutky, proč k těmto událostem docházelo.

Zase už kouká tímhle směrem jako by tušila, že jsem tady, jako by slyšela, že si dělám zápisky. Raději nechám psaní a půjdu něco polknout. Až se vrátím, zahájím druhou fázi svého plánu. Možná to děvče nechám naživu až do rána. Možná, že ne.

Vražedné zápisky

Jednotlivé kapitoly doplňuje Deník zabijáka. Zde vrah popisuje, co právě dělá a jak přemýšlí. Do knihy to vneslo oživení a pocit strachu se ještě umocnil. Čtenář se tak dostává vrahovi pod kůži a odhaluje jeho mysl. Děj vás udržuje v neustálém napětí, protože sem tam nějaká postava zmizí a dlouho se neví, jestli se nestala obětí vraždícího šílence. Všichni lidé ve městě, jako by ukrývali nějaké tajemství. Nedivila bych se tedy, kdyby vrahy bylo několik dalších postav, ale konec mě docela překvapil.

Pokud hledáte detektivku, která má šťávu, ale nemusí v ní být popisování zabíjení, tak je tato kniha pro vás ta pravá. Spíš než samotné vraždy je zde rozvedeno jejich psychologické pozadí a dopad na lidi, kteří žijí v městě. Kanadská autorka Joy Fieldingová je právem označována za jednu z nejoblíbenějších autorek současnosti. Její knihy jsou svižné, napínavé a poslední kniha Zachráníš mě ráno je toho důkazem.

Mohlo by vás zajímat

Zachráníš mě ráno - Joy Fieldingová Nedostupné

4.7 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V zapadlém floridském městečku Torrance se nikdy nic neděje. Když přitažlivý doktor Crosbie opustí svou ženu Sandy kvůli místní královně...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články