Jste připraveni utkat se s Ledovými piráty?

Jste připraveni utkat se s Ledovými piráty? - titulní obrázek

Autor bestsellerů Slon pro Karla Velikého a Zloději hedvábí stvořil další historický román, který je na našem knižním trhu horkou novinkou. Tentokrát nás zavede do období kolem roku 828 mezi Vikingy a jejich zvláštní způsob obživy – dovážení ledu.

Dirk Husemann, který za Ledovými piráty stojí, vystudoval dějiny pravěku a starověku, klasickou archeologii a etnologii. Právě proto umí své knižní příběhy z historického hlediska velmi autenticky podat. Není divu, že romány, které mu zatím vyšly, se staly záhy bestsellery přeloženými do mnoha jazyků.

 

 

Příběh o nejrychlejších mořeplavcích Středozemního moře

Seznamte se s Vikingem Alrikem a jeho podivuhodným způsobem obživy – dovážením ledu na dračích lodích. Alrik má krásnou ženu Catlu a dva syny. Osud staršího z nich bude brzy propleten s dcerou benátského dóžete, Matyldou. Ta přislíbila svému lidu ostatky svatého Marka, tedy vzácný poklad, kterého se neúspěšně pokusily zmocnit desítky mužů.

„Svatý Marek,“ zasténal tribun Falieri, hlava jedné ze tří nejmocnějších rodin v lagunových městech. Proč to musí být zrovna svatý Marek?“ „Protože zachrání život mému otci,“ opáčila Matylda.

Bonus, šlechtic z Rivo Alta, si na post benátského dóžete brousí zuby. Svého snu dosáhne jedině v případě, že se ožení právě s Matyldou. A tak se rozhodne ostatky svatého Marka ukrást, aby ji obalamutil a obměkčil její srdce.

Loupeži světcových ostatků v Alexandrii už nestálo nic v cestě – a jeho kariéře dóžete lagunových měst jakbysmet. Matylda byla půvabný, rozkošný přídavek. Podělí se o ni se svým bratrem.

Vydává se až do nenáviděné Ravenny, kde se chce zmocnit zatraceně rychlé lodi Visundur a zajmout její posádku. Skoro se mu to podaří, ale tvrdě narazí, protože plavidlo nepatří nikomu méně silnému a udatnému než ledovému pirátovi Alrikovi. I když mají mezi sebou spor, nakonec je vidina ohromného bohatství mocnější, a tak v honbě za pokladem spojí síly. Do cesty se jim ale staví mnoho překážek, jako uvěznění Alrikova syna Bjora nebo Matyldin útěk do neznámých končin.

Může tenhle příběh vůbec skončit dobře? Přesvědčte se sami. My jsme do knihy zatím jen nahlédli, ale už teď se na rozlousknutí celé zápletky moc těšíme.

Pro koho jsou Ledoví piráti vhodní?

Pro ty, kteří mají rádi dobrodružné či historické romány a vikingskou tematiku.

Čím nás kniha na první pohled zaujala?

  • Velice pěknou obálkou.
  • Barevnými ilustracemi, které zahrnují mapu a loď Visundur.
  • Písmem, které se dobře čte.
  • Zpracováním stránek příjemnými na dotyk.

Tak co? Už se v duchu vidíte plout po moři na nejrychlejší vikingské lodi? My ano. Proto nás omluvte, jdeme si na chvilku číst. 

Mohlo by vás zajímat

Zloději hedvábí - Dirk Husemann Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

kniha

Byzanc, léta Páně 552 Z císařského pověření se zvědové Taurus a Olympiodoros vydávají do daleké Asie, aby tam odhalili tajemství...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty