Zlodějská přísaha – nový začátek může mít hořkosladkou příchuť!

Zlodějská přísaha – nový začátek může mít hořkosladkou příchuť! - titulní obrázek

Válečná sekera byla zakopána, nastal čas prominout staré křivdy a žít nový, mnohem lepší život. Území Ballengerových se konečně stane oficiální půdou království se všemi plusy a mínusy. Další generace se tak nebudou muset skrývat a utíkat před pronásledovateli. Teď budou Kazi a Jasi navždy spolu, čekají je nové výzvy, které bude třeba překonat a postavit se jim čelem.

Štěstí a růžové vyhlídky však netrvají dlouho. Na zpáteční cestě do své nové domoviny jsou surově přepadeni, jejich cesty se tak rozdělí a jsou opět vrženy do chřtánu nepřátel. Výzva „zabij, nebo budeš zabit“ pokračuje - v těžkých chvilkách se musí zmátořit a hledat spojence tam, kam by za normálních okolností vůbec nevkročili.

 

 

Mary E. Pearson už si v České republice stihla vytvořit slušnou fanouškovskou základnu. Její trilogie „Letopisy pozůstalých“ okouzlila něžnou polovinu young adult spektra. No a přesně na stejnou cílovou skupinu se zaměřuje i duologieZlodějského tance“. Ta v sobě skrývá koktejl napětí, akce i silných hlavních hrdinek, které ve svém nitru uchovávají i špetku feministického odkazu. Nutno podotknout, že závěr série pokračuje přesně tam, kde minulý díl skončil, díky čemuž je požitek ze čtení ještě více umocněn.

Autorka se stále drží svého zajetého stylu, což je rozhodně obrovský krok správným směrem. Zlodějská přísaha je čtivá, nechybí jí spád a ani četné odkazy na předešlou tvorbu, což potěší zejména skalní příznivce spisovatelky. Dějová linie se mírně kroutí, stáčí a proplétá do sebe pilotní i vedlejší protagonisty.

V celku vzato se jedná o relaxační počin, který si vychutnají hlavně nadšenci literárního žánru pro mladé dospělé. Ti zde najdou přesně to, co od děl podobného ražení očekávají. Mary je nutno připsat k dobru, že se nezdržuje pouze na jednom příběhovém prvku, ale rozvíjí více linií současně. Nemusíte se tak obávat toho, že byste upadli do romantické melancholie. Kromě lásky a vztahových patálií se totiž podíváte i na to, jak tenká je hranice mezi přátelstvím a zlobou. O krvavé momenty a epické bitvy tak nebude nouze!

Zkrátka a dobře se jedná o počteníčko se kterým strávíte pár dlouhých letních večerů, anebo ho vezmete na výlet k vodě. Nejedná se sice o žádný výkvět fantasy, ale svého vděčného čtenáře si zajisté najde. Za sebe mohu říci, že se rozhodně s Pearsonovou „nevidím“ naposledy!

 

Hodnocení 80 %

Mohlo by vás zajímat

Zlodějská přísaha - Mary E. Pearsonová Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

kniha

Kazi a Jase vyšli z předchozích dobrodružství silnější a zamilovanější než kdy dřív. Čeká na ně nový život – Ballengerovi už nebudou...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články