V zajetí Ledového srdce

V zajetí Ledového srdce - titulní obrázek

Americká spisovatelka Tami Hoag patří mezi mé srdcové autory. Byla to právě ona a její perfektní Devátá dívka z edice světových bestsellerů, která mě kdysi naprosto uchvátila a přivedla od fantasy k četbě detektivek a thrillerů. Hrůzostrašný příběh Deváté dívky se nyní dočkal vítaného pokračování.

Co se stalo s Danou Nolanovou, která jako jediná oběť přežila brutální běsnění nepolapitelného sériového vraha Doca Holidaye? Existuje vůbec šance, že se kdysi krásná a úspěšná moderátorka přenese přes utrpení, jež si v rukách odporné lidské stvůry prožila, a navzdory hlubokému traumatu se vrátí zpět ke svému dřívějšímu já?

Novinkové Ledové srdce vás na cestě do nejbolestivějších a nejtemnějších koutů Daniny duše nenechá ani na chvíli na pochybách, že jste právě natrefili na psychologický thriller té nejvyšší kvality.

 

 

Mistrovské dílo

Ačkoliv se měla stát Dana Nolanová „mistrovským dílem“ sériového vraha Doca Holidaye, osud tomu chtěl jinak. Zbědovaná dívka z posledních sil zabíjí svého trýznitele, a přes četná vážná zranění zůstává sama naživu. Následují měsíce léčení a rehabilitací ve specializovaném středisku, její stav se přesto lepší jen pomalu. Dana utrpěla ošklivé poranění mozku, při pohledu do zrcadla vidí svou zohavenou tvář a ve dne v noci ji pronásledují strašlivé noční můry. Do mysli se jí ke všemu vrací mučivé vzpomínky na nejlepší kamarádku Casey Grantovou, která před lety beze stopy zmizela.

Dana se rozhodne za každou cenu zjistit, co se tehdy skutečně stalo, a po hlavě se pouští do vlastního pátrání. Kdosi si však nepřeje, aby pravda o zmizení mladé studentky vyšla najevo. Ten někdo se nebojí vynutit si mlčení násilím, a kolem odhodlané Dany se začínají nepozorovaně stahovat temná mračna.

 

Do temnoty

Ledové srdce spisovatelky Tami Hoag se mi opravdu líbilo. Především oceňuji autorky očividnou snahu vykreslit do nejmenšího detailu trauma hlavní hrdinky a její následnou rekonvalescenci po otřesné životní zkušenosti. Tématika sériových vrahů a jejich obětí mne dlouhodobě zajímá, a pohled do nitra zlomené Dany, jež pouze o vlásek unikla smrti ve spárech obzvlášť sadistického sériového vraha, považuji v žánru za vítané zpestření.

Když k tomu připočtete strhující styl vyprávění autorky, silné uvěřitelné postavy, zajímavou vedlejší dějovou linku kolem podivínského Johna Villanta a nečekané rozuzlení celého příběhu, dostanete neobyčejně poutavou krimi. Co se týče postavy zmíněného Johna Villanta, osobně jej považuji za nejpřekvapivější charakter celé knihy.

Děj Ledového srdce ke všemu obestírá rouška tajemství související s pohřešovanou Casey. Touha zjistit, co se dívce doopravdy přihodilo, pohání čtenáře dál a dál, až  dospěje k rozuzlení a velice hořkému poznání. Věřte, že novince z pera úžasné Tami Hoag se nedá odolat. Až podlehnete, jistě mi dáte za pravdu.

 

Určeno fanouškům Dívky ve vlaku

Pokud stejně jako já rádi trávíte svůj volný čas ve společnosti kvalitního psychologického thrilleru a nebráníte se hlubší sondě do nitra oběti násilného trestného činu toho nejvyššího kalibru, pak určitě vyzkoušejte Ledové srdce. Příběh určitě potěší i všechny milovníky napětí a nečekaných dějových zvratů.

Knihu bych rovněž doporučila všem čtenářům, které v minulosti zaujaly bestsellery jako Zmizelá, Dívka ve vlaku či Dokonalý cizinec. Pro fanoušky Deváté dívky je pak druhý román s Danou Nolanovou v hlavní roli vyloženou nutností.

Americká spisovatelka Tami Hoag opět dokázala zaujmout mou pozornost. Už teď se těším, jaké další knihy si budeme moci z její dílny v budoucnu přečíst. Přiznám se, že tajně doufám v návrat mé oblíbené dvojice vyšetřovatelů Lisková a Kovak z případu Doca Holidaye. Dočkám se?

Mohlo by vás zajímat

4.2 z 5 hvězdiček

kniha

Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá –...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články