Psí poslání je dojemný příběh nejen pro pejskaře

Psí poslání je dojemný příběh nejen pro pejskaře - titulní obrázek

Pes je nejlepším přítelem člověka. Tuhle větu uslyšíte snad od všech pejskařů, které potkáte. A po přečtení Psího poslání budete věřit jedinému. Mají pravdu.

Žádný pes tu není jen tak

Toulavý pes Toby nemá ve svém prvním životě moc štěstí. Sotva se naučí, jak to na světě chodí, je jeho život u konce. Protože ale každý pes má své poslání, narodí se znovu jako retrívr Bailey. Souhrou různých náhod se dostává do lidské rodiny, a hlavně k malému chlapci Ethanovi. Provází ho celým dětstvím a zažívají spolu různé dobrodružství i nástrahy.

Když je Baileyho čas u konce, má pocit, že své poslání naplnil. Vždyť co by bylo lepším poselstvím než naplno milovat a chránit svého člověka. S Ethanem si vytvořili obrovské pouto a Bailey odchází šťastný a milovaný. O to větší je pro něj překvapení, když se znovu narodí jako fenka Ellie. Snaží se tedy v každém psím životě naučit něco nového a užitečného, ale žene ho dopředu jediná touha. Znovu spatřit Ethana.

 

Čtivé a dojemné

Příběh mě oslovil od první stránky. Je vyprávěn z pohledu psa a musím říct, že autor to dokázal vystihnout opravdu přesně. Vtipně popisuje příhody, kterými hlavní hrdina prochází. Tedy alespoň ty veselé. Ty smutné, které k životu bohužel patří také, čtenáři zprostředkovává s velkou mírou citlivosti a úcty. 

Myšlenka, že se k Vám může psí duše vrátit v jiné podobě je prostě nádherná. A věřím, že mnoha lidem dokáže odchod jejich miláčka trošku usnadnit. V knize je naťuknuto i téma množení psů kvůli výdělku a týrání zvířat kvůli různým neduhům, jako je pití, ale i  kvůli obyčejné lidské zlosti a zkaženosti. Toho pozitivního je tu ale mnohem víc.

Bez kapesníčků nečíst

Při čtení jsem se několikrát neubránila slzám. V tu chvíli za mnou přišel můj maltézáček, protože vycítil mé rozpoložení. Poté jsem knize propadla naplno. Psí poslání popisuje lásku, kterou si mezi sebou může vytvořit člověk a jeho zvířecí přítel. Každý, kdo má pejska, se v knize najde.

„Miloval mě a já byl šťastný. A pak bolest zmizela. Vlastně jsem měl pocit, jako bych byl zase štěnětem, plným života a nadšení. Vzpomněl jsem si na den, kdy jsem poprvé spatřil páníčka, jak vyběhl z domu a rozevřel náruč.“  

Byla jsem opravdu překvapená, jaké ve skutečnosti Baileyho poslání bylo. Na konec jsem tedy napjatě čekala. Když jsem knihu začínala číst, věděla jsem, o čem zhruba bude. Ale po přečtení musím říct, že jsem nečekala, že bude až tak skvělá.  

Knihu můžu opravdu vřele doporučit všem, co milují zvířata, ale i těm, kteří mnohdy tuto lásku nechápou. A pokud vás námět zaujal, skočte do kina. Příběh byl totiž nedávno zfilmován a spolu se snímkem vyšlo také nové vydání knihy s filmovou obálkou. Autorem je Američan W. Bruce Cameron, který má s hlavním hrdinou příběhu mnoho společného. I on měl v mládí psa a věří, že se mu po letech v jiné podobě zase vrátil. A pokud se vám příběh zalíbil, zkuste také volné pokračování Psí cestu.

Mohlo by vás zajímat

Psí poslání - W. Bruce Cameron Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články